Frida: Wie is wie?

De voorstelling Frida neemt je mee in de wereld van Frida Kahlo’s schilderijen. Je ziet in de voorstelling wat er in haar leven gebeurde maar je ziet soms ook hoe haar angsten en haar gedachten als het ware om haar heen dansen.

Frida zegt over haar schilderijen: ‘ik schilder niet mijn dromen, ik schilder mijn realiteit!

Frida had bijzondere huisdieren waaronder het hertje Granizo. Dit hertje danst in de voorstelling om Frida heen. Als Frida veel pijn heeft zie je dat het hert ook gewond raakt.

Frida heeft soms heimwee naar Mexico als ze met Diego op reis is. Ze verlangt naar het ‘groene’ Mexico. Ze verlangt er ook heel erg naar een kind te krijgen. In de voorstelling worden die verlangens verbeeld door de ‘leaf ladies’, de ‘bladervrouwen’.

Frida kleedde zich vroeger in herenkostuums. Daardoor zag niemand dat haar ene been een beetje korter was dan het andere. Later wilde ze graag de traditionele kleding dragen van Mexico omdat ze trots was op haar land. Die lange rokken vielen ook mooi over haar benen.

Hier zie je alle kostuumontwerpen die Dieuweke van Reij heeft gemaakt. Alle kostuums zijn gemaakt in de sfeer en traditie van de Mexicaanse kleding.

Voor de voorstelling zijn er 101 kostuums gemaakt èn nog heel wat extra kostuums, want voor bijna elke rol zijn er drie dansers die de rol kunnen dansen. In het geval dat iemand ziek is, kan een andere danser invallen. In totaal zijn er ruim 200 kostuums gemaakt!

Vader
Vader
Moeder
Moeder
Frida als kind
Frida als kind
Alejandro
Alejandro
De neef Carlos
De neef Carlos
Zus Christina
Zus Christina
Diego als kind
Diego als kind
Diego
Diego
Hert
Hert
Bladervrouw
Bladervrouw
Mexicaans kostuum
Mexicaans kostuum
Skelet
Skelet
Skelet dokter
Skelet dokter
Skelet politie
Skelet politie