Frida: Frida en familie portretten

Frida's moeder heette Matilde Calderón. Frida’s vader kwam uit Duitsland en ging studeren in Mexico. Haar vader heette eigenlijk Carl Wilhelm Kahl maar in Mexico noemde hij zich Guillermo Kahlo. Daar werd hij verliefd op zijn eerste vrouw Maria Cardena. Ze kregen drie dochters, maar een meisje overleed al bij de geboorte.
Maria Cardena overleed in 1878 en meteen dat jaar trouwde Guillermo opnieuw met Matilde Calderón! Matilde kreeg vier dochters en een zoon.

Frida vond haar moeder streng maar wel slim. Ze kon het eigenlijk beter vinden met haar vader. Hij was fotograaf en Frida leerde van hem hoe ze foto’s moest ontwikkelen en afdrukken. Foto’s werden toen gemaakt met grote camera’s; mobieltjes bestonden nog niet.

Ze schilderde een portret van haar vader met naast hem de fotocamera. Klik hier Portret van mijn vader 1951.

Frida schilderde vaker haar familie. Het schilderij Mijn grootouders, mijn ouders en ik schilderde ze in 1936. Ze schilderde zichzelf hierop als driejarig meisje. En ze schilderde haar moeder die alweer zwanger was. De oceaan op het schilderij staat voor het verre Duitsland waar de ouders van haar vader woonde. De rode lijnen verbinden haarzelf met haar ouders en grootouders. Klik hierNog een stamboom zie je hier.

Frida’s vader maakte regelmatig foto’s van de familie. Bijvoorbeeld van Frida in herenkostuum met haar zussen Adriana en Christina en haar nichtje Carmen Romero en neef Carlos Veraza in 1926.

Stamboom