Cinderella: de schoenmaker

Wie past het schoentje?

Cinderella heeft haar schoentje verloren op het feest. De prins wil haar zo graag terugzien dat hij samen met zijn vriend Benjamin de hele stad doorzoekt. Ze bellen overal aan en vragen aan alle mensen of ze het gevonden schoentje willen passen. Wie het schoentje past, zal met de prins trouwen.

Kun jij een verhaal vertellen over je meest bijzondere paar schoenen? Bijvoorbeeld over een grote reis die je schoenen hebben meegemaakt? Of een geweldig feest? Of over de saaiste schoenen uit je kast?

Schrijf je eigen schoenenverhaal in dit speciale schoenenwerkblad!

Een printbare versie vind je hier: docentenhandleiding

Het schoenenverhaal
Het schoenenverhaal

De schoenmaker
Tijdens de voorstelling ga je een heleboel verschillende mensen zien die allemaal zullen proberen de schoen aan te trekken. In Nationale Opera & Ballet werkt Pia van Dijk. Zij is schoenmaakster en werkt al 25 jaar in het theater. Voor elke nieuwe voorstelling worden er kostuums maar ook schoenen bedacht. Schoenen met opkrullende neuzen, of met enorme gespen. Pia kijkt nergens van op en ze kan alles maken! Hieronder zie je Pia aan het werk.

De schoenmaker

Schoenenatelier

Spitzen
Verderop vind je een video waarin voormalig eerste solist Igone de Jongh vertelt over spitzen, de speciale dansschoenen waarop balletdansers dansen. Elk paar spitzen is weer anders!

Dansen op spitzen

Spitzen