Krijn de Koning

Krijn de Koning (1963) studeerde audiovisuele vormgeving aan Rietveld Academie. In 1988 ging hij naar Ateliers ’63, toen gevestigd in Haarlem. Na zijn studies vertrok De Koning naar Parijs, naar het Institut des Hautes Etudes en Arts Plastique.
In diverse Nederlandse musea is of was (tijdelijk) werk van hem te zien, onder andere in het Stedelijk Museum (Amsterdam, 1997), het Centraal Museum Utrecht (1999), De Vleeshal (Middelburg, 2006) en Museum Boijmans Van Beuningen (Rotterdam, 2007). Ook in de openbare ruimte is zijn werk te vinden: het Nuonterrein aan de Amstel (Amsterdam) is door hem heringericht.
De Koning is ook in het buitenland actief. Hij heeft onder meer installaties gemaakt in de Chapelle Jeanne d’Arc in Thouars en de Abbaye de Corbigny, beide in Frankrijk. Werk van hem was te zien op tentoonstellingen in onder meer Parijs (2008), Boedapest (2008), Oostende (2009) en New York (2010). De Koning is meer dan twintig jaar werkzaam als kunstenaar. Hij woont en werkt in Amsterdam. De kern van zijn werk is dat de omgeving waarin een kunstwerk zich bevindt op een andere manier wordt beleefd. Hij maakt architectonische en labyrintachtige constructies die ingrijpen in de omgeving. Het gebruik van duidelijk aanwezige kleuren speelt daarbij een belangrijke rol.

CV