Wim Jan van Deuveren
Foto: Jan Willem Kaldenbach

Wim Jan van Deuveren

Tenor

Via de MTS-opleiding elektronica kwam Wim Jan van Deuveren terecht op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij de opleiding muziekregistratie volgde. Daar bekwaamde hij zich in de opnametechniek van met name koren en solozang. In het derde jaar besloot hij naast muziekregistratie ook zang te gaan studeren, bij Margreet Honig op het Conservatorium van Amsterdam. Tijdens zijn opleiding deed hij ervaring op als solozanger bij verschillende gezelschappen in Nederland.

In 1994 auditeerde Wim Jan voor het extra koor van De Nationale Opera. Gedurende tien jaar zong hij enkele keren per jaar mee met dit koor. Hij combineerde deze werkzaamheden met vele producties, waaronder oratoria en operettes, door het hele land. In 2004 werd Wim Jan toegelaten tot het vaste Koor van DNO.

In de jaren hierna heeft Wim Jan zich verder toegelegd op het bestuderen van de zangtechniek, met name het Italiaanse belcanto. Zich daarin te verdiepen werd een van zijn voornaamste hobby’s. Ook geeft Wim Jan al vele jaren zangles.