Nicole Fiselier
Foto: Jan Willem Kaldenbach

Nicole Fiselier

Sopraan

Sopraan Nicole Fiselier groeide op in een muzikaal gezin en werd op jonge leeftijd al regelmatig meegenomen naar concerten en operavoorstellingen. Na het bezoeken van een concert van het toenmalige Opera Forum op haar vierde, wilde ze dolgraag viool leren spelen. Ze stortte zich op wekelijkse vioollessen en speelde in verschillende jeugdorkesten. Uiteindelijk koos ze toch voor het zangersvak en ging ze studeren aan Codarts in Rotterdam.

Haar muzikale interesse reikt van oude tot hedendaagse muziek. Dit resulteert in een zeer diverse concertpraktijk. Ze zingt regelmatig als solist in het oratoriumcircuit, maar ze schroomt ook niet om op tour te gaan met de indiepopband Efterklang of een improvisatieproject te doen met singer-songwriter Thomas Azier. Bij Holland Opera vertolkte ze de rol van Young Woman in de wereldpremière van de opera The Day After van Jonathan Dove. Met La Petite Bande zong ze de rol van Apollonia in Haydns La canterina in België en Japan.

Nicole zingt met regelmaat projectmatig bij verschillende professionele koren als het Groot Omroepkoor, Laurens Vocaal en het Koor van De Munt (België). Sinds 2013 zingt ze ook in het Koor van De Nationale Opera. Bij De Nationale Opera zong ze als soliste in de wereldpremière van Gavin Bryars' Requiem en was ze een van de Madrigaalsolisten in Eurydice - Die Liebenden, blind van Manfred Trojahn.

Nicole houdt van opera, omdat daar veel disciplines samenkomen. Omdat het orkest haar nog steeds nauw aan het hart ligt, is ze het gelukkigst wanneer het orkest aansluit bij het repetitieproces. Dan voelt het musiceren écht als thuiskomen.