Maria Kowan
Foto: Jan Willem Kaldenbach

Maria Kowan

Alt

De Canadese Maria Kowan studeerde in Vancouver, Toronto, Siena, Aldeburgh en aan het Tanglewood Music Center in de Verenigde Staten. In Canada heeft Maria Cherubino Le nozze di Figaro gezongen, Flora La traviata, Hänsel Hänsel und Gretel, Stéphano Roméo et Juliette, Siebel Faust, Frédéric Mignon en Dorabella Così fan tutte. In Engeland heeft ze Dritte Dame Die Zauberflöte en Nancy Albert Herring gezongen.

Haar repertoire bevat rollen als Meg Page Falstaff, La Ciesca Gianni Schicchi en Sorceress/Second Woman Dido and Aeneas, naast Georges Aperghis’ opera De la nature de l’eau (wereldpremière). Maria heeft als solist gewerkt met vele dirigenten, onder wie Richard Bradshaw, Yannick Nézet-Séguin, Seiji Ozawa, Jonathan Darlington en Robert Spano, en heeft gezongen met de symfonieorkesten van Victoria en Toronto en het Residentie Bachorkest. Ook was zij te gast bij de Canadian Opera Company, Vancouver Opera, Nevada Opera en Edmonton Opera, en zong ze met Opera Zuid Susie in Leonard Bernsteins A Quiet Place.

In 2012 trad Maria voor het eerst op bij De Nationale Opera, in de wereldpremière van Robin de Raaffs Waiting for Miss Monroe, waarbij zij de rol van Eve Arnold zong. Sinds 2008 werkte Maria regelmatig als freelancer bij het Koor van DNO en in 2018 verwierf zij een vaste aanstelling.