Jeanneke van Buul
Foto: Jan Willem Kaldenbach

Jeanneke van Buul

Sopraan

Jeanneke van Buul zong vanaf haar vroegste jeugd in koren waarvan haar vader dirigent was. Na haar middelbare schooltijd studeerde zij aan het Conservatorium van Maastricht, daarna aan het Conservatorium van Amsterdam. Zij behaalde de diploma's Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus. Tijdens haar studietijd maakte ze deel uit van kleinere ensembles als Studium Chorale en de Nederlandse Bachvereniging.

Vervolgens maakte Jeanneke via haar docenten Hein Meens en Charlotte Margiono kennis met De Nationale Opera. Dit zorgde ervoor dat haar muzikale wereld nog meer werd verbreed en dat ze verder studeerde in de operaklas van het Conservatorium van Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Na haar studie begon Jeanneke meteen als freelancer in het Koor van DNO, wat uiteindelijke leidde tot een vaste aanstelling vanaf 2004. Ook zong zij hier als solist een aantal kleine rollen in Roméo et Juliette, A Dog’s Heart en La forza del destino. Het spelen en zingen samen met collega’s en het steeds weer werken aan nieuwe producties met nieuwe dirigenten en regisseurs geeft het werk telkens nieuwe invalshoeken en uitdagingen.

Naast het zingen in het Koor van DNO zingt Jeanneke tijdens verschillende concerten en verzorgt ze ieder jaar een Lunchconcert in de foyer van Nationale Opera & Ballet.