Jannelieke Schmidt
Foto: Jan Willem Kaldenbach

Jannelieke Schmidt

Sopraan

Sopraan Jannelieke Schmidt wilde Scheikunde studeren, maar het podium liet haar niet los en zo begon ze haar opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze behaalde haar eerste bachelordiploma aan de afdeling Muziekeducatie en daarna nog een bachelor én master in Klassieke zang. Haar docenten waren Lenie van den Heuvel, Sasja Hunnego en Nadine Secunde. Op dit moment ontwikkelt ze haar jong-dramatische stem onder begeleiding van Frank van Aken, Eva Maria Westbroek en Maurits Draaijer. 

Jannelieke staat bekend om haar aantrekkelijke operavertolkingen en heeft al verscheidene rollen gezongen bij diverse gezelschappen. Ze vertolkte o.a. Amelia in Un ballo in maschera bij Opera Zuid, Mími in de pocketversie van La bohème bij de Nationale Reisopera, Ivana in de wereldpremière van All Rise, een nieuwe opera van Jan Peter de Graaff, en La Contessa di Almaviva in Le nozze di Figaro met BOOM. Bovendien voerde ze aria's uit Tristan und Isolde en Macbeth uit in een productie voor Opera2day. Voor Opéra Mosset zong ze Hélène in La belle Hélène, Rosina in Il barbiere di Siviglia en Dido in Dido and Aeneas. Jannelieke trad ook op als solist in verschillende operaconcerten, waarbij ze o.a. samenwerkte met het Residentie Orkest, The Hague Brass en het Noord Nederlands Orkest.

Opera op een zo hoog mogelijk niveau, gepast aanbieden aan nieuw publiek, is waar Jannelieke zich al jaren met groot enthousiasme hard voor maakt. Sinds 2012 is ze verbonden aan Nationale Opera & Ballet en is zij daar - naast haar werk in het Koor - ook zanger en docent voor de afdeling Educatie, Participatie & Programmering. Jannelieke maakt muziek-/theaterworkshops en concerten op maat voor iedereen. 
Dit alles vanuit haar thuisbasis in Den Haag waar ze woont met partner Wilco en poes Po-es.