Elsa Barthas
Foto: Jan Willem Kaldenbach

Elsa Barthas

Alt

De Franse mezzosopraan Elsa Barthas zong als peuter eerder dan dat ze kon spreken en werd door haar ouders op pianoles gezet om aan haar muzikale behoefte te kunnen voldoen. Haar liefde voor opera werd gewekt door de weelderige kostuums, de betoverende muziek en de magische decors bij een voorstelling van Die Zauberflöte in Théatre du Capitole de Toulouse.

Elsa haalde haar bachelor piano op het Conservatorium van Toulouse, waar ze omringd werd door markante persoonlijkheden als Jane Berbiés zanglerares, Mady Mesplé en Robert Massard. Met ook nog een bachelor musicologie op zak, vertrok zij vervolgens naar Genève om zang te studeren bij Gilles Cachemaille.

Met Jane Berbié als coach behaalde Elsa in 2010 de Prijs van het Nederlandse lied voor haar vertolking van de IVC Opdrachtcompositie. Vol passie voor ensemblemuziek en werken aan muziektheater in teamverband, deed zij auditie bij het Koor van De Nationale Opera.

In haar spaarzame vrije tijd stort zij zich op het componeren van liederen, een passie die de verbintenis met haar Franse wortels intact houdt.