Joost Verlinden
Foto: Jan Willem Kaldenbach

Joost Verlinden

Hoofd Toneeltechniek

1.              Hoe en wanneer ben je bij NO&B in dienst gekomen (beschrijving scholing / loopbaan)?
Ik werk bij NO&B sinds augustus 2021. Na afgestudeerd te zijn bij de opleiding Theatertechniek heb ik bij diverse theatergezelschappen gewerkt als belichter en eerste inspiciënt, gevolgd door een lange werkperiode bij Toneelgroep Amsterdam/Internationaal Theater Amsterdam (ITA).

2.         Wat maakt je ambacht/functie zo bijzonder binnen NO&B en wat maakt het voor jouzelf zo speciaal?
Onze afdeling is verantwoordelijk voor het opbouwen en afbreken van de diverse decors op het toneel en daarnaast voeren wij alle changementen uit tijdens de repetities en voorstellingen. We zijn dus nauw betrokken bij de voorbereidingen en uitvoeringen van diverse producties. Hierbij blijft het voor mij bijzonder om te zien hoe we elke dag weer in korte tijd ombouwen van een gerepeteerde productie naar een productie die in de avond speelt.

3.         Wat is je favoriete productie gezien vanuit jouw ambacht/functie? Welke speciale herinneringen heb je hieraan?
Een voorstelling met veel of bijzondere changementen is voor ons altijd extra speciaal. Het afgelopen seizoen vond ik de opkomst van de triptiek met een zingend koor tijdens Tosca een indrukwekkend changement, zeker als je weet dat de bediening ervan mensenwerk is.

Laatste update: 04-10-2022.