Pauline Peek
Foto: Jan Willem Kaldenbach

Pauline Peek

Content & Activiteiten My Muse & Me

Hoe ben je bij My Muse & Me terechtgekomen?
“Ik was lang lid van My Muse & Me! En vroeger werkte ik full-time als musicus, maar mijn loopbaan heeft onlangs een andere wending genomen. Een functie als bestuurslid bij My Muse & Me leek me een leuke manier om toch nog dicht bij muziek en de podiumkunsten te blijven.”

Wat was je eerste voorstelling?
“De eerste voorstelling waar ik zelf een kaartje voor kocht was Don Giovanni, in 2016. Die ervaring blijft onverslagen, ik denk voor altijd. Ik raakte op slag verslingerd aan die opera en aan opera in het algemeen. Ik vond het een overweldigende en magische ervaring die denk ik moeilijk te evenaren zal zijn.”

Wat is je favoriete voorstelling van Nationale Opera & Ballet en waarom?
“Naast die nostalgische Don Giovanni vond ik Kirill Serebrennikovs dwarse productie van Der Freischütz één van de leukste en verrassendste dingen die ik ooit op een podium heb gezien. En het gaf me veel hoop voor de toekomst van opera. Het was het tegenovergestelde van stoffig.”

Wat maakt Nationale Opera & Ballet bijzonder voor jou en volgens jou?
“Dat elke productie staat als een huis. Alles wat daar op het podium gebeurt, is het resultaat van vakmanschap en eindeloos veel tijd, moeite, ambitie en creativiteit. Daarnaast is het, vergeleken met sommige andere operahuizen, een laagdrempelige plek. Ik voelde me in The Met in New York niet half zo op mijn gemak als hier.”

Welke artiest, dirigent of regisseur zou je nog een keer willen ontmoeten?
“Kirill Serebrennikov, om hem te bedanken voor de lol die ik heb gehad bij Der Freischütz.”