FAQ My Muse & Me

Alle antwoorden op jouw vragen over My Muse & Me.

Hoe meld ik me aan voor My Muse & Me?

Je kunt je aanmelden door een lidmaatschap te bestellen via onze webshop.

Wat is de duur van een lidmaatschap bij My Muse & Me?

Vanaf het moment dat je een lidmaatschap afsluit ben je precies een jaar (365 dagen) lid. Jouw lidmaatschap wordt na dit jaar  automatisch verlengd. De opzegtermijn is minimaal één maand voordat het lidmaatschap opnieuw wordt verlengd, opzeggen kan via muse@operaballet.nl.

Hoe koop ik kaarten met My Muse & Me-korting?

Je kunt kaarten met korting kopen uit de My Muse & Me selectie én de dag vóór niet-uitverkochte voorstellingen vanaf 12.00 uur (sprinten).

We hebben een handig stappenplan voor je gemaakt om tickets te kopen:

Stap 1: ga naar https://shop.operaballet.nl.

Stap 2: klik op je taal (Nederlands of Engels).

Stap 3: klik (rechtsbovenin je scherm) op ‘Mijn account’.

Stap 4: log in door het stappenplan te volgen. Als je nog niet ná 22 maart 2021 hebt ingelogd bij de tickettool, dien je een nieuw account met een nieuw wachtwoord aan te maken. 

Stap 5: wanneer je ingelogd bent kun je op ‘programma’ klikken en de voorstelling opzoeken waar je een kaartje voor wilt kopen.

Stap 6: als je in het zaaloverzicht op een plaats naar keuze klikt (voor opera’s rang 3 of lager, voor balletten rang 2 of lager) zie je de mogelijkheid om het kaartje met MM&M-korting te kopen.

We hebben per evenement een beperkt aantal tickets beschikbaar voor onze leden, dus zorg dat je je tickets op tijd bestelt!

Voor welke voorstellingen kan ik kaarten met korting kopen?

Vanaf de start van de reguliere kaartverkoop kun je tickets kopen voor de voorstellingen in de My Muse & Me-selectie. Bij deze voorstellingen zorgen wij voor een leuk en boeiend randprogramma en ben jij al vroeg verzekerd van een kaartje! Neem een kijkje in het jaaroverzicht, blokkeer de data in je agenda en scoor je tickets!

We hebben per evenement een beperkt aantal tickets beschikbaar voor onze leden, dus zorg dat je je tickets op tijd bestelt!

Je kunt ook last-minute sprinten: de dag vóór de niet-uitverkochte voorstelling koop je online of bij de kassa vanaf 12.00 uur telefonisch (020 625 5455) een kaartje met MM&M-korting. Controleer van tevoren op operaballet.nl of er nog kaarten beschikbaar zijn voor de voorstelling die jij wilt bezoeken en scoor jouw tickets met last-minute korting!

Let op: het is opnieuw mogelijk om online te sprinten

Ik kan niet naar een voorstelling in de My Muse & Me-selectie, maar wil wel heel graag opera X of ballet Y zien!

Voor alle voorstellingen in Nationale Opera & Ballet die buiten de My Muse & Me-selectie vallen, kun je de dag vóór de voorstelling vanaf 12.00 uur online of telefonisch (020 625 5455) een kaartje kopen met MM&M-korting (sprinten).

Controleer van tevoren op operaballet.nl of er nog kaarten beschikbaar zijn voor de voorstelling die jij wilt bezoeken en scoor jouw tickets met last-minute korting!

Let op: het is opnieuw mogelijk om online te sprinten.

Hoeveel kaarten kan ik kopen via My Muse & Me?

Je kunt 1 ticket per persoon kopen, behalve bij onze introductieactiviteiten - in dat geval kun je 2 tickets kopen en een vriend of vriendin kennis laten maken met My Muse & Me en opera of ballet. Je kunt alleen introducés meenemen in de leeftijdscategorie van My Muse & Me (16-35 jaar).

Zie hiervoor ons activiteitenoverzicht.

Hoe meld ik me aan voor een activiteit bij een voorstelling?

Dat hoef je niet te doen: het kopen van een toegangskaartje voor de voorstellingen waarbij we een activiteit organiseren is voldoende. Je ontvangt dan vanzelf ongeveer een week voor de voorstelling een mail met alle details over de activiteit. Zie voor de data en meer informatie ons activiteitenoverzicht.

Ik heb zojuist een lidmaatschap afgesloten, maar ik zie mijn leeftijdsgebonden korting niet als optie staan. Hoe kan dat?

Wanneer je een My Muse & Me-lidmaatschap bestelt via operaballet.nl wordt deze handmatig door een van onze medewerkers geactiveerd. Het kan daarom zijn dat het even duurt voordat je de korting ziet en je je kaartje(s) kan kopen. Mocht de korting na twee werkdagen nog niet verschijnen, neem dan even contact op met muse@operaballet.nl.

Wanneer kan ik tickets kopen?

Je kunt voor de voorstellingen waarbij we een activiteit organiseren vanaf de start van de reguliere kaartverkoop tickets kopen. We raden je aan om dit zo snel mogelijk te doen: dan zijn namelijk de beste plekken nog beschikbaar. Ook werken we met ‘dynamic pricing’. Dat betekent dat kaartjes duurder worden naarmate een voorstelling dichterbij komt. Hoe eerder je dus je tickets scoort, hoe goedkoper ze zijn!

Hoe kan ik sprinten?

Voor alle voorstellingen in Nationale Opera & Ballet die buiten de My Muse & Me-selectie vallen, kun je de dag vóór de voorstelling vanaf 12.00 uur online of  telefonisch (020 625 5455) een kaartje kopen met MM&M-korting (sprinten).

Controleer van tevoren op operaballet.nl of er nog kaarten beschikbaar zijn voor de voorstelling die jij wilt bezoeken en scoor jouw tickets met last-minute korting!

Let op: het is weer mogelijk om online te sprinten.

Waarom is de sprintkorting niet lager dan de korting voor de My Muse & Me-selectie?

We maken gebruik van ‘dynamic pricing’, waarbij altijd geldt: wie het vroegst boekt is het goedkoopst uit. Lekker duidelijk, toch? Ook duidelijk: je krijgt altijd hetzelfde kortingspercentage, of je nu naar de My Muse & Me-selectie komt of gebruik maakt van een sprintkaartje.

Wat is een introductieactiviteit?

Dit zijn speciale, grootschalige activiteiten waarvoor je niet 1 maar 2 tickets per persoon kunt kopen. De perfecte gelegenheid om een vriend of vriendin kennis laten maken met My Muse & Me en opera of ballet. Je kunt alleen introducés meenemen in de leeftijdscategorie van My Muse & Me (16-35 jaar).

Hoe werkt de My Muse & Me Flirt?

De My Muse & Me Flirts zijn gekoppeld aan de introductieactiviteiten van My Muse & Me. Als je onder de 30 bent en nog nooit een opera of ballet hebt gezien, kun je eenmalig voor €20 kennismaken met opera of ballet én My Muse & Me.

My Muse & Me lijkt me best interessant, maar hoe kom ik erachter of het echt iets voor me is?

Zou je graag eens vrijblijvend kennis willen maken met My Muse & Me en ben je jonger dan 30? Meld je dan aan voor een My Muse & Me Flirt. Dan kun je namelijk eenmalig voor €20 naar een opera- of balletvoorstelling met My Muse & Me.

Ik kan gebruik maken van studentenkorting. Waarom zou ik me aansluiten bij My Muse & Me?

Met My Muse & Me kunnen je tickets nóg goedkoper uitvallen dan met studentenkorting. Daarnaast ben je eerder zeker van je tickets en krijg je bij onze activiteiten er ook nog eens (helemaal gratis) interessante context en een drankje bij.

Hoe is My Muse & Me georganiseerd?

Achter My Muse & Me zit een groep van 8 jonge vrijwilligers, waarvan drie verantwoordelijk zijn voor de activiteiten, drie voor de online marketing, een voor het ledencontact en een voorzitter. Deze vrijwilligers nemen, in samenspraak met hun contactpersonen bij Nationale Opera & Ballet, het reilen en zeilen van My Muse & Me voor hun rekening.

Waarom betaal ik €20 per jaar voor My Muse & Me?

We gebruiken de jaarlijkse contributie voor het organiseren van onze activiteiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het reserveren en aankleden van ruimtes, het inhuren van sprekers en het aanbieden van drankjes.

Hoe meld ik me af voor My Muse & Me?

Je lidmaatschap voor de duur van een (kalender)jaar gaat in vanaf het moment dat je aanmelding bij ons verwerkt is. Je lidmaatschap wordt automatisch jaarlijks verlengd tot wederopzegging of totdat je de maximale leeftijd voor MM&M-lidmaatschap bereikt. Je kunt je afmelden tot uiterlijk een maand voordat dit (kalender)jaar van je lidmaatschap afloopt.

Wil je je lidmaatschap per eerstvolgende mogelijkheid stopzetten? Stuur dan een mailtje naar muse@operaballet.nl.

Ik ben onlangs lid geworden van My Muse & Me. Waar kan ik mijn goodiebag ophalen?

Je kunt jouw goodiebag ophalen bij onze infobalie in de entreehal voor aanvang van de voorstelling. Tot snel bij onze activiteiten!