Janine Scheepers
Milagro Elstak

Janine Scheepers

Janine de Reus-Scheepers studeerde, naast haar studie biologie, zang bij Stephen Sweetland, Dixie Neill en Thea van der Putten; zij volgde masterclasses bij Renata Scotto. Omdat ensemblezang al van jongs af aan haar grote passie was, zong ze vanaf 1980 in het Koor van het Concertgebouworkest, vanaf 1985 als freelancer in het koor van de Nederlandse Reisopera en in het Koor van De Nationale Opera.

Inmiddels heeft Janine al bijna dertig jaar een vaste baan als koorvocalist bij DNO. Hiernaast was het behalen van de derde prijs in het Cristina Deutekom Concours in Enschede in 1992 de start van een solocarrière. Zij zong solorollen, waaronder Marguerite Faust en Mimì La bohème, bij gezelschappen als de Nederlandse Reisopera en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Ook zong zij met het Radio Symfonie Orkest in de ZaterdagMatinee.

Ook op andere concertpodia in binnen- en buitenland zong Janine als solist in vele oratoria. Bij DNO heeft Janine zich een aantal keren in een Lunchconcert gepresenteerd en zingt zij nog steeds regelmatig kleine solopartijen.

Naast haar werk als koorvocalist heeft zij zich de afgelopen dertig jaar ook enthousiast ingezet in diverse commissies van het Koor.

Janine de Reus-Scheepers maakte tot en met december 2023 deel uit van het Koor van De Nationale Opera.