Speeldata

5-6 juli 2023

Locatie

Nationale Opera & Ballet, Grote zaal

Duur

n.n.b.

Tickets

n.n.b.

Dansers van Morgen

Eindejaarsproductie Nationale Balletacademie

De eindvoorstellingen van de Nationale Balletacademie vormen sinds enkele jaren een verrassend, niet te missen slot-event van het balletseizoen in Nationale Opera & Ballet. De internationale topopleiding voor klassiek ballet – de enige Nederlandse dansopleiding die gelieerd is aan Het Nationale Ballet – presenteert ook dit seizoen weer een uiterst gevarieerd programma.

Eindejaarsproductie Nationale Balletacademie

De jonge danstalenten van de Nationale Balletacademie treden tijdens Dansers van Morgen op in (fragmenten uit) klassieke balletten, in werken van hedendaagse choreografen én in een aantal nieuwe, speciaal voor hen gemaakte creaties. Dit alles met live begeleiding van Het Balletorkest.

 

Hoogtepunt

Alle leerlingen en studenten van de Nationale Balletacademie werken mee aan deze nieuwe editie van Dansers van Morgen, van de tien- en elfjarigen die hun opleiding nog maar net begonnen zijn tot en met de bijzondere jonge danstalenten die – als onderdeel van hun studie – deel uitmaken van de Junior Company van Het Nationale Ballet. Voor hen allen is Dansers van Morgen een hoogtepunt in het school/studiejaar: eindelijk kunnen ze aan een groot publiek laten zien waar ze al die maanden zo hard voor hebben gewerkt.

Credits

Choreografieën van diverse makers

Muzikale begeleiding  Het Balletorkest

Wijziging openingstijden kassa

Let op! Vanaf 1 maart wijzigen de openingstijden van onze kassa.

In what must count as one of the toughest ever years to be a dance student, Dutch National Ballet Academy has somehow inspired their extensive troupe of dancers to produce a top-notch end of the year show (...) students have been kept in fine physical and technical shape and a whole host of new works have been specially created for the occasion’ - Dance Europe

Bestel kaarten

Tickets worden geladen...
Balletorkest

Het Balletorkest

Het Balletorkest beweegt de dans. Dat is de missie van Het Balletorkest. Sinds de oprichting in 1965 is het orkest de trotse muzikale partner van Het Nationale Ballet en Nederlands Dans Theater. In iedere voorstelling is het orkest op zoek naar inspirerende synergie tussen muziek en dans, om zo een betoverende ervaring te bieden voor het publiek.

Het Balletorkest

Van traditionele balletten tot moderne dans, van muziekeducatie tot talentontwikkeling. Zo profileert Het Balletorkest – met Matthew Rowe als chef-dirigent - zich als hét orkest voor de dans in Nederland. Naast de voorstellingen met Het Nationale Ballet en Nederlands Dans Theater onderhoudt Het Balletorkest een lange traditie van innovatieve – en prijswinnende - familievoorstellingen. Zo werd Creatures in samenwerking met ISH bekroond met de internationale Young Audiences Music Award, en won de voorstelling Hans & Grietje in samenwerking met Orkater diverse Musical Awards. In deze producties spelen de musici uit het hoofd, zonder dirigent en in kostuums, zodat ze een vanzelfsprekend onderdeel vormen van de voorstelling. In 2022 wordt deze traditie voortgezet met de voorstelling Belle en het Beest die in de Philharmonie Haarlem in première zal gaan. Tot slot werkt Het Balletorkest structureel samen met de Nationale Balletacademie. Deze samenwerking betreft onder meer het muziekcurriculum voor de leerlingen en studenten, bezoeken van studenten aan repetities van het orkest en waar mogelijk het verzorgen van de muziek bij de eindvoorstellingen van de academie. 

Meer over Het Balletorkest

NOB

Opera & ballet online

Nooit genoeg van Ballet? Ontdek meer dan 3.487 uur aan:

  • balletlessen
  • achter de schermen video's
  • interviews & artikelen
  • fragmenten
  • games