Speeldata

Deze productie was te zien in april 2020

Locatie

Tour, nvt

Duur

nvt

Tickets

nvt

Een vrouw in het midden met een rode jurk, achter springt een man en voorop kruipt een man.

Ballet en hiphop in een sprookjesavontuur

Het door de regering vooralsnog afgekondigde verbod op evenementen en bijeenkomsten tot 1 juni 2020 ter bestrijding van het coronavirus, betekent dat Nationale Opera & Ballet tot die datum is gesloten. Lees hier de meest actuele informatie: operaballet.nl/corona-update

De Assepoester in GRIMM heeft sneakers aan en alle personages uit de bekende sprookjes hebben wel een gekke twist meegekregen. Bepaald niet zoetsappig dus maar een eigentijds verhaal waarin ballet- en hiphopdansers elkaar tot grote hoogte opzwepen.

Ballet en hiphop in een sprookjesavontuur

‘Lang en gelukkig’ wordt er gedanst in GRIMM, de productie die na het enorme succes van de premièrevoorstellingen op tournee door het land gaat. Ernst Meisner en Marco Gerris hebben de wederwaardigheden van Sneeuwwitje, Assepoester, Doornroosje en Rapunzel aan elkaar gelast in een avontuurlijk verhaal.

Grimm-parade van sprookjesfiguren

Twee jongens belanden in een fantasiewereld, waar ze achtereenvolgens Roodkapje en de wolf, de zeven dwergen, Rapunzel, Sneeuwwitje, de heks, Assepoester en andere sprookjesfiguren ontmoeten. Ze raken verwikkeld in spannende avonturen waarbij de bekende sprookjesverhalen elkaar ontmoeten in een geestige parade van sprookjesfiguren. Liefde, jaloezie, vriendschap, machtswellust, intriges en de strijd tussen goed en kwaad spelen, zoals in alle sprookjes, een grote rol.

Dansers

Ballet meets hiphop

De choreografie is gemaakt door Ernst Meisner (artistiek coördinator van de Junior Company) en Marco Gerris (artistiek leider ISH). Samen maakten ze in 2015 de eerste coproductie van de Junior Company en ISH: Narnia. Na het grote succes van Narnia: de leeuw, de heks en de kleerkast is GRIMM opnieuw een spannende samenwerking van de Junior Company met ISH Dance Collective. Balletdansers en hiphoppers dansen samen een nieuwe, eigen dansstijl, waarbij ze elkaar uitdagen en verrassen.

Magische wereld in muziek

De muziek voor GRIMM is op maat gecomponeerd door de Britse componist en geluidskunstenaar Scanner (Robin Rimbaud). “Het grootste deel van de muziek is elektronisch. Soms manipuleer ik de geluiden in de soundtrack, door ze bijvoorbeeld te vertragen, om zo een magische wereld te creëren.”

Roodkapje springt

GRIMM is zonder twijfel de fantasierijkste dansvoorstelling van dit theaterseizoen. (…) Grijp je kans!

31 januari

Fondsen