Grant Gershon

Geprezen om zijn avontuurlijke en gedurfde artistieke leiderschap en om zijn technisch precieze en expressieve optredens van musici, is Grant Gershon sinds 2012 Resident Conductor van LA Opera. Hij debuteerde in 2009 met zijn gezelschap als dirigent en leidde La Traviata, gevolgd door de gevierde wereldpremière van Daniel Catan's Il Postino. Tot nu toe heeft hij 12 producties gedirigeerd.

Gershon is momenteel artistiek directeur van het Los Angeles Master Chorale. In New York verscheen Grant Gershon in Carnegie Hall en op de historische Trinity Wall Street, maar ook op de serie Great Performers in Lincoln Center en de serie Making Music in Zankel Hall. Andere belangrijke optredens zijn onder meer op de festivals Ravinia, Aspen, Edinburgh, Helsinki, Salzburg en Wenen.

Zijn discografie omvat twee met Grammy-genomineerde opnames: Sweeney Todd (New York Philharmonic Special Editions) en Ligeti's Grand Macabre (Sony Classical).
Grant Gershon werd in 2002 uitgeroepen tot Outstanding Alumnus van de USC Thornton School of Music en is lid van de Raad van Bestuur van Chorus America.

Grant Gershon leidt in Girls of the Golden West, zijn DNO-debuut, het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Te zien van 28 februari tot 17 maart in Nationale Opera & Ballet. 

CV