enoa

De Nationale Opera en enoa

De Nationale Opera draagt vanuit het partnerschap met enoa bij aan internationale coproducties en organiseert  daarnaast ook workshops en talentontwikkelingstrajecten voor jonge makers en uitvoerenden.

Programma European network of opera academies

Na tien jaar internationale samenwerking op het gebeid van opleiding en creatie, gaat het enoa netwerk - waarvan De Nationale Opera lid is - ervan uit dat de toekomst van opera in Europa afhangt van het feit of de sector openstaat voor een grotere diversiteit aan artiesten en voor het verkennen van innovatieve opera's die inclusieve verhalen vertellen welke de wereld van vandaag weerspiegelen.

Met de steun van het Creative Europe programme van de Europese Unie lanceert enoa haar nieuwe programma Empowering Opera: breaking boundaries for institutions and artists. Het programma heeft tot doel innovatieve operaprojecten te inspireren, te ondersteunen en onder de aandacht te brengen; de diversiteit en het aantal artistieke uitingen in de hele Europese operasector te vergroten en de praktijk en werkmethoden ervan volledig te vernieuwen.