Dywel Braaf

Dywel Braaf

Pianist

Braaf weet intimiteit en diepgang moeiteloos af te wisselen met intensiteit en passie. Daarnaast is het zijn persoonlijke missie om op zijn geheel eigen wijze klassieke muziek te brengen bij de mensen die van huis uit minder affiniteit met dit genre hebben.

De 26-jarige pianovirtuoos Dywel Braaf is geboren en getogen in de Bijlmer. Zijn liefde voor klassieke muziek begon als peuter toen hij door zijn moeder naar bed werd gebracht met klassieke muziek. Van jongs af aan wist hij componist, kunstenaar en concertpianist te willen worden.

Op negenjarige leeftijd ging Braaf op pianoles aan Muziekschool Amsterdam. Binnen een jaar werd hij toegelaten tot Excellence Klassiek-klas.

Dywel werd op twaalfjarige leeftijd finalist in de eerste editie van het Koninklijk Concertgebouw Concours en in 2014 won hij de tweede prijs op het Prinses Christina Concours West 2. In datzelfde jaar was hij ook een halvefinalist in de Steinway Competition. In 2018 speelde Braaf tijdens Bijlmer Klassiek OPEN Gustav Mahlers pianokwartet met violisten uit het Concertgebouworkest. Eén jaar later opende Braaf de Black Achievement Month (als een van de ambassadeurs) met een stuk van César Franck. In 2020 studeerde hij af van het conservatorium Artez in Zwolle. In 2022 nam Braaf deel aan het concert From Southeast with Love in het Koninklijk Concertgebouw. Ook tijdens Tussen Gaasp & Gracht toonde Braaf in Museum van Loon in Amsterdam zijn pianokunsten. Braaf is ook muziekdocent op DGAI Music School in Amsterdam Zuidoost.

Laatste update: 31-5-2023