Donna Chittik

Donna Chittick

Danser en choreograaf

Donna Chittick (Sint Maarten, 1986) begon met dansen bij Solid Ground Movement, de hiphop-school in Amsterdam die werd opgericht door Alida Dors (nu artistiek directeur van Theater Rotterdam) en Bryan Druiventak. Daarna groeide ze bij hiphop-dansgezelschap BackBone (eveneens opgericht door Alida Dors, in 2012) uit tot de gezichtsbepalende kerndanser en assistent-choreograaf.

Haar eerste eigen stappen als choreograaf zette ze vanaf 2016, toen ze bij Solid Ground Movement het ontwikkelingstraject Urban Arts volgde. Ze bleef zich ontwikkelen als maker en werd uitgenodigd door het Haagse productiehuis Korzo om een voorstelling voor hun jonge performers, Jong Korzo, te maken. Hierna, in 2019, volgde ze De Nieuwe Makersregeling bij BackBone, waarbinnen ze het tweeluik Together x ALPH (2021) creëerde en de choreografie maakte voor de voorstelling Kaap Liefde (2021), een coproductie van BackBone en Raymi Sambo Maakt. In 2023 maakte Donna de choreografie voor So Far So Good, een co-productie tussen WatWeDoen en Theater Rotterdam.  

Na Alida’s overstap naar Theater Rotterdam, staat Donna sinds eind 2022 als artistiek leider aan het roer van BackBone. Ook was ze haar repetitor en assistent choreografie.  

Donna’s werk kenmerkt zich door de intensiteit en rauwheid, door de oprechtheid van performance, de groundedness in de choreografie en de gedurfde verhalen. Vaak ontstaan haar voorstellingen vanuit herkenbare onderwerpen uit ons dagelijks en persoonlijk leven. 

Laatste update: 05-03-2024