Dieuweke van Reij
Foto: Menso van Reij

Dieuweke van Reij

Decor- en kostuumontwerper

Dieuweke van Reij studeerde Theaterontwerp aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en ontwerpt kostuums voor opera, muziektheater, jeugdtheater, cabaret en dans. Ze werkte met diverse artiesten, regisseurs en collectieven, zoals Youp van ’t Hek, Wende, Jochem Myjer, Jetske Mijnssen, Floris Visser, Het Balletorkest, Dansgroep Amsterdam, Orkater, ISH Dance Collective en Opera Zuid. Met De terugkeer van Hans en Grietje won ze de Musical Award voor Beste Vormgeving. Voor Così fan tutte (Bolsjojtheater Moskou) werd ze genomineerd voor een Gouden Masker, Ruslands meest prestigieuze theaterprijs.

Van Reij werkte al vaak samen met choreograaf Annabelle Lopez Ochoa. Naast Frida voor Het Nationale Ballet creëerden zij Broken Wings (English National Ballet), Mammatus (Joffrey Ballet Chicago), De Sade Affair (House of Makers), Celeste (Ballet Nacional de Cuba) en Dangerous Liaisons (Augsburg Ballet). Bij Nationale Opera & Ballet ontwierp Van Reij ook de decors en kostuums voor Hoe ANANSI the stories of the world bevrijdde (2021) en Dorian (2023).

Laatste update: 7-2-2024

  • Seizoen 2023-2024
    Februari 2024 keert de inmiddels internationaal veelgevraagde productie Frida terug op het podium van Nationale Opera & Ballet!

    Info & tickets