Adam Rogala
Eduardus Lee

Adam Rogala

Repetitor

Adam Rogala is een repetitor en pianist. Hij is geboren in Łódź, Polen, en begint in het seizoen 2021/2022 aan zijn eerste jaar als lid van De Nationale Opera Studio.

Adam studeerde in 2016 af aan de Academy of Music in Bydgoszcz in piano solo performance en was van 2019 tot 2021 lid van de Internationales Opernstudio - Opernhaus Zürich. Ook nam hij deel aan het Opera Academy Young Talents Development Programme van het Teatr Wielki en de Poolse Nationale Opera van 2016 tot 2019 en heeft hij gewerkt als repetitor en coach aan zijn alma mater van 2015 tot 2019. Verder heeft hij zangers begeleid tijdens talloze zangcompetities, festivals en concerten in Polen en in het buitenland, waaronder concerten georganiseerd door Opernhaus Zürich, Theater Winterthur, Teatr Wielki – de Poolse Nationale Opera, Opera Nova in Bydgoszcz, Sinfonia Varsovia en het Pools Nationaal Radio Symfonieorkest.

Daarnaast werkte Adam als repetitor en uitvoerend musicus mee aan producties als Viva la mamma van G. Donizetti, Il mondo della luna van J. Haydn, Das Mädchen mit den Schwefelhölzern van H. Lachenmann, en een Poolse bewerking van Mozarts Die Zauberflöte. Ook was hij officieel begeleider van de X International Stanisław Moniuszko Vocal Competition in Warschau (2019) en nam hij deel aan internationale workshops van ENOA: Recitativo performance in Belgrado en Exzellenz-Labor Gesang in Weikersheim (2018). Daarnaast was Adam tijdens seizoen 21/22 werkzaam als repetitor bij La traviata en Tosca.

“I am very excited to continue gaining experience and developing my skills under the guidance of the great artists of the Dutch National Opera. There is no greater joy and satisfaction for me than working with a singer. There is a certain magic about it and I find myself very lucky, doing what I am passionate about and not considering what I do as just a job.”

CV