Speeldata

22 juni - 2 juli

Locatie

Nationale Opera & Ballet, Online

Duur

1:00

Tickets

nvt

Zomerzang

Recitals van Nederlandse zangers

Voor het eerst sinds de invoering van de coronamaatregelen, wordt in Nationale Opera & Ballet weer opgetreden voor een live publiek! Van maandag 22 juni t/m donderdag 2 juli presenteert De Nationale Opera Zomerzang, een recitalserie met Nederlandse operazangers in de grote zaal van Nationale Opera & Ballet.

Recitals van Nederlandse zangers

Voor het eerst sinds de invoering van de coronamaatregelen, wordt in Nationale Opera & Ballet weer opgetreden voor een live publiek! Van maandag 22 juni t/m donderdag 2 juli presenteert De Nationale Opera Zomerzang, een recitalserie met Nederlandse operazangers in de grote zaal van Nationale Opera & Ballet.

Programma

Iedere dag zingt een andere Nederlandse zanger een zorgvuldig samengesteld recital. 

Maandag 22 juni: Claron McFadden & Ernst Munnike

De Amerikaans-Nederlandse sopraan Claron McFadden trapt de recitalserie af met liederen uit haar geboorteland, de Verenigde Staten. Als performer staat Claron McFadden bij uitstek bekend om haar theatrale veelzijdigheid, die zich uitstrekt van klassiek tot hedendaags en van grootse operaproducties tot intiem muziektheater. 

 

Dinsdag 23 juni: Marcel Beekman & Ernst Munnike

De Nederlandse tenor Marcel Beekman zingt een programma van Duitse en Franse liederen van Schumann, Fauré, Debussy en Liszt. Beekman is een graag geziene gast bij De Nationale Opera en zong in de loop der jaren verschillende karakterrollen op ons hoofdtoneel (o.m. SalomeDe spelerLegendeBenvenuto Cellini en Wozzeck). 

 

Woensdag 23 juni: Helena Rasker & Jan-Paul Grijpink

Alt Helena Rasker presenteert een recital met liederen van onder meer Debussy, Schumann en Mahler. Met haar indrukwekkende, diepe stem schitterde de Nederlandse zangeres al meermaals op het podium van De Nationale Opera (o.m. Waiting for Miss MonroeAdam in ballingschapGuillaume TellLuluDie Zauberflöte).

 

Donderdag 25 juni: Peter Gijsbertsen & Peter Lockwood

De Nederlandse tenor Peter Gijsbertsen, winnaar van de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs in 2018, brengt een gevarieerd Duitstalig programma met Beethoven, Clara Schumann, Richard Strauss en Léhar. 

 

Vrijdag 26 juni: Thomas Oliemans, Ernst Munneke & Strijkkwartet

De Nederlandse bariton Thomas Oliemans laat zich voor zijn aandeel in de recitalserie Zomerzang niet alleen op de piano, maar ook door een strijkersensemble van het Nederlands Philharmonisch Orkest begeleiden. Op het programma staan liederen van Barber, Richard Strauss en Mahler.

 

Zaterdag 27 juni: Karin Strobos & Ernst Munneke

De Nederlandse mezzosopraan Karin Strobos brengt onder de noemer 'Goethe's vrouwen' een programma met liederen van maar liefst 10 verschillende componisten. De regie van het programma is in handen van Klaus Bertisch. Karin Strobos heeft een bijzondere geschiedenis met De Nationale Opera. In 2011 maakte ze als invaller in de rol van Octavian in Der Rosenkavalier een glansdebuut bij het gezelschap. 

 

Zondag 28 juni: Michael Wilmering & Daan Boertien

De jonge Nederlandse bariton Michael Wilmering bundelt de krachten met de Nederlandse pianist Daan Boertien. Op het programma staan liederen van Beethoven, Monique Krüs, Ravel en Bolcom. Bij De Nationale Opera zong Michael Wilmering eerder in o.m. Il matrimonio segretoCaliban en Caruso a Cuba

 

Maandag 29 juni en dinsdag 30 juni: De Nationale Opera Studio

De jonge zangers en pianisten van De Nationale Opera Studio, het talentontwikkelingsprogramma van DNO, brengen twee verschillende recitalprogramma's. 

Maandag 29 juni | 18.30 - Programma Handel's Kings and Queens
Maandag 29 juni | 20.30 - Programma Mostly Mozart
Dinsdag 29 juni | 18.30 - Programma Mostly Mozart
Dinsdag 29 juni | 20.30 - Programma Handel's Kings and Queens

Het Händelprogramma wordt begeleid door een ensemble van het Nederlands Kamerorkest. 

 

Woensdag 1 juli: Maarten Engeltjes en Jan-Paul Grijpink

De Nederlandse countertenor Maarten Engeltjes staat bekend om zijn gloedvolle vertolkingen van zowel het eigentijdse als het barokrepertoire. Op zijn concertprogramma staan dan ook aria's van Händel, de grootmeester van de barok. 

 

Donderdag 2 juli: Lenneke Ruiten & Thom Janssen

Sopraan Lenneke Ruiten zingt een programma met liederen van Mozart, Liszt, Wolf en Schumann. De Nederlandse zangeres staat aan de internationale operatop dankzij haar indrukwekkende technische en dramatische kunnen. Bij De Nationale Opera zong ze recent hoofdrollen in o.m. Hänsel und GretelDie Entführung aus dem Serail en Das Floß der Medusa

 

Met dank aan