Speeldata

Maart 2020

Locatie

Nationale Opera & Ballet, Grote Zaal

Duur

1:00

Tickets

n.v.t.

Dubbelbeeld Anna Drijver en Eva-Maria Westbroek

In het satirische muziektheaterstuk Kurt Weill: The Seven Deadly Sins vertolken stersopraan Eva-Maria Westbroek en gerenommeerd actrice Anna Drijver twee kanten van dezelfde jonge vrouw. In zeven Amerikaanse steden komen zij in aanraking met de zeven hoofdzondent. De regie is in handen van voormalig directeur van het Noord Nederlands Toneel (NNT) Ola Mafaalani, die zich hiermee voor het eerst aan opera waagt. Tijdens de voorstelling maakt ontwerper André Joosten een live-schildering geïnspireerd door het verhaal van Brecht.

 

Behind the scenes

Behind the scenes -The Seven Deadly Sins

Kurt Weill & Bertolt Brecht

De Duitse Componist Kurt Weill (1900-1950) en Duitse schrijver Bertolt Brecht (1898-1956) vonden elkaar in hun engagement, en maakten samen vlijmscherpe maatschappijkritische opera’s als Die Dreigroschenoper en Aufstieg und Fall der Stadt Mahagonny. Op 7 juni 1933 ging van het duo het ‘ballet chanté’ in negen scènes Die sieben Todsünden in Parijs in première. In een proloog, zeven hoofdstukken en een epiloog zag en hoorde het publiek het verhaal van Anna I en Anna II die de wijde wereld introkken en zich schuldig maakten aan de zeven hoofdzonden. 

The Seven Deadly Sins

Eva-Maria Westbroek & Anna Drijver

De Nederlandse sopraan Eva-Maria Westbroek (1970) en de Nederlandse actrice Anna Drijver (1983) vertolken in deze speciale OFF-productie de rollen van Anna I en Anna II. Als twee Anna’s (of twee kanten van dezelfde Anna) uit Louisiana bezoeken zij zeven steden, waar zij in elke stad een hoofdzonde begaan. Onder het mom van good girls go to heaven, bad girls go everywhere ontvouwt zich een bombastisch verhaal dat met behulp van zang, spel en grafisch spektakel het zondige leven je beeldscherm in dreunt.

Scenefoto The Seven Deadly Sins
Scenefoto The Seven Deadly Sins

Credits

Dirigent

Erik Nielsen

Regie

Ola Mafaalani

Beeldregie

Marc de Meijer NSC

Cinematografie

Gregor Meerman NSC

Josje van Erkel NSC

Decor

André Joosten

Kostuums

Regine Standfuss

Licht

Floriaan Ganzevoort

Sharon Huizinga

Orkest

Rotterdams Philharmonisch Orkest

Anna I

Eva-Maria Westbroek

Anna II

Anna Drijver

Broers

Moeder

Peter Arink

Vader

Marcel Reijans

Founding partners Opera Forward Festival:

Opera online

Nooit genoeg van opera? Ontdek meer dan 3.487 uur aan:

  • achter de schermen video's

  • interviews & artikelen

  • fragmenten

  • quizzen & games

Opera online