Robin Park
Foto: Jan Willem Kaldenbach

Robin Park

Junior Company

Robin Park werd geboren in Seoul (Zuid-Korea) en begon met dansen toen hij zeven jaar oud was. Op zijn negende begon hij zijn opleiding aan de Korea National Ballet Academy in Seoul. Later studeerde hij ook achtereenvolgens aan het Korea National Institute for the Gifted Art, de Yewon School en Seoul Arts High School. Hier danste hij al mee in verschillende producties van het Korea National Ballet, zoals Don Quichot en De Notenkraker. In 2021 deed Robin mee aan de Prix de Lausanne, waar hij de finale haalde, en begon hij aan de Nationale Balletacademie, waar hij in 2023 zal afstuderen. Tijdens deze laatste studie danste Robin al mee in Notenkraker & Muizenkoning van Het Nationale Ballet.

Robin: “Het was afgelopen seizoen een grote eer om met zoveel geweldige dansers en choreografen te mogen samenwerken. Het was een onvergetelijk jaar – van onze samenwerking met ISH tijdens Dorian tot Ballet Bubbles en onze tournee door Indonesië. Ik kijk uit naar het komende seizoen en wil mezelf verder ontwikkelen als danser.”

CV

Geboorteplaats: 
Seoul (Zuid-Korea)


Bij Het Nationale Ballet sinds:
2022


Loopbaan bij Het Nationale Ballet: 
Junior Company (2022)


Opleiding: 
Korea National Ballet Academy, Korea National Institute for the Gifted in Arts, Yewon School, Seoul Arts High School (Seoul, Zuid-Korea), Nationale Balletacademie (Amsterdam)


Prijzen: 

  • 2019: 2e prijs, Youth America Grand Prix (Korea)

  • 2020: 2e prijs, Seoul International Ballet Competition (Junior groep)

  • 2021: 1e prijs, Korea International Ballet Competition (Junior groep)

  • 2021: finalist Prix de Lausanne