Ella Louise Kolpakov
Foto: Jan Willem Kaldenbach

Ella Louise Kolpakov

Junior Company

Ella Louise Kolpakov groeide op in Atlanta (Georgia, Verenigde Staten). Van haar vijfde tot haar zevende deed ze aan stijldansen, waarna ze tot haar negende meedeed aan danscompetities in stijlen als moderne dans, tapdans, jazz, hiphop en ballet. In 2014 besloot ze zich volledig te richten op ballet en begon ze haar opleiding aan de International City School of Ballet in Atlanta. In 2016 werd Ella toegelaten tot de MorningStar Dance Academy, waar ze drie jaar lang studeerde. Tijdens haar opleiding aan de MorningStar Dance Academy deed ze mee aan diverse competities. Zo deed ze in 2019 mee aan de Youth America Grand Prix waar ze de Grand Prix Award won in de regionale voorrondes en tijdens de finale in New York City een plaats in de top 12 bemachtigde. In 2018 won ze de gouden medaille tijdens de Valentina Koslova International Ballet Competition en in 2019 werd ze derde tijdens de International Ballet and Choreography Competition in Peking. Vanaf 2019 studeerde Ella twee jaar aan de Académie de Danse Classique Princesse Grace in Monaco. Vervolgens trainde ze in Frankrijk bij Masha Mukhamedov, voormalig eerste solist van het Bolsjoj Ballet, tot haar toelating tot de Nationale Balletacademie in Amsterdam begin 2023. In februari 2023 volgde haar toelating tot de Junior Company van Het Nationale Ballet.

Ella: “Komend seizoen wil ik me volledig toewijden aan Het Nationale Ballet. Ik hoop dat mijn tijd in de Junior Company me de geweldige mogelijkheid zal bieden om veel nieuwe mensen te bereiken. Ik heb heel veel zin in het komende jaar. Ik kijk ernaar uit om op professioneel gebied te groeien en kan niet wachten om mee te werken aan de geweldige voorstellingen die op het programma staan.”

CV

Geboorteplaats: 
Atlanta (Georgia, Verenigde Staten)


Bij Het Nationale Ballet sinds:
2023


Loopbaan bij Het Nationale Ballet: 
Junior Company (2023)


Opleiding: 
International City School of Ballet (Atlanta), MorningStar Dance Academy (Atlanta), Académie de Danse Classique Princesse Grace (Monaco), Nationale Balletacademie (Amsterdam)


Prijzen: 

  • 2018: Top 12 Young America Grand Prix
  • 2018: Eerste plaats Valentina Koslova International Ballet Competition
  • 2019: Derde plaats International Ballet and Choreography Competition