Claudio Schellino

Claudio Schellino

Repetitor De Groene Tafel

Na zijn danscarrière volgde hij van 1994 tot 1996 een opleiding tot balletmeester bij het Teatro alla Scala in Milaan, waarna hij als balletmeester begon bij Balletto Teatro di Torino. In 1997 maakte hij de overstap naar het Staatstheater Braunschweig, onder leiding van Pierre Wyss en vier jaar later volgde hij Wyss naar het Badisches Staatstheater Karlsruhe, waar Schellino codirecteur en eerste balletmeester werd. In 2003 werkte hij voor Ballet de Zaragoza in Spanje, voordat hij in 2004 als balletmeester in dienst trad van het Saarländisches Staatstheater in Saarbrücken. In seizoen 2013/2014 vervulde hij hier tevens de rol van ad interim artistiek directeur.

Schellino wordt regelmatig uitgenodigd als gastdocent of om als balletmeester choreografieën in te studeren. Zo werkte hij samen met Balletto di Toscana, Ballet Gulbenkian (Lissabon), Companhia Nacional de Bailado (Lissabon) en het Hessisches Staatstheater Wiesbaden.

Sinds 2012 ondersteunt Schellino Jeanette Vondersaar bij de instudering van De Groene Tafel en tegenwoordig is hij als co-instudeerder betrokken bij uitvoeringen van De Groene Tafel bij balletgezelschappen over de hele wereld.