Christiane Marchant

Christiane Marchant

Repetitor

Christiane Marchant begon haar professionele danscarrière in 1977 bij Maurice Béjarts Les Ballets du XXe siècle. In 1980 trad ze op uitnodiging van John Neumeier toe tot het Hamburg Ballett, waar ze tot 1985 danste en vervolgens van 1987 tot 1989 de rol van pers-assistent vervulde. Vanaf 1993 werkte Marchant als docent en balletmeester bij het Semperoper Ballett, Hamburg Ballett, Les Ballets de Monte-Carlo en MaggioDanza in Florence. In 2005 werd ze bij Ballet Vlaanderen aangenomen als eerste balletmeester, een positie die ze tot 2017 zou vervullen.

Haar repertoire als balletmeester omvat zowel klassieke en neoklassieke werken van Marius Petipa, George Balanchine, John Neumeier en William Forsythe als creaties van choreografen als David Dawson, Christopher Wheeldon, Christian Spuck en Sidi Larbi Cherkaoui. Ook werkte ze als gastdocent bij diverse gezelschappen in en buiten Europa.

Marchant werkt bovendien al sinds 2005 samen met David Dawson en studeert sinds 2017 zijn werken in bij gezelschappen wereldwijd. Daarnaast is ze als balletmeester en talentscout verbonden aan de European School of Ballet in Amsterdam.

Laatste update: 28-03-2024