Vriendenreis Zwitserland

Ballet in de Alpen

Speciaal voor de Vrienden van Het Nationale Ballet organiseren we ieder jaar balletreizen naar landen over de hele wereld. We ontdekken het land, de cultuur én de lokale dans- en balletcultuur. 

In samenwerking met Voyage & Culture, onze partner op het gebied van culturele reizen, is voor u van 23 t/m 28 november 2023 een gevarieerd programma in Zwitserland samengesteld. We ontdekken het prachtige land en de rijke danscultuur zowel voor als achter de schermen van diverse gezelschappen.

Ballerina in de bergen

“De meest indrukwekkende reis van mijn leven.”


Een van de deelnemers aan de Vriendenreis naar China in 2014

Zwitserland, het Romeinse Helvetia, is beroemd om het indrukwekkende Alpenlandschap. Wie over de Zwitserse bergpassen trekt, treedt in de voetsporen van Hannibal, Caesar, Luther, Goethe en Napoleon.

Het rijke 'balletlandschap' heeft het aan de talrijke dansers en choreografen te danken die zich rond de Eerste en Tweede Wereldoorlog in het land vestigden. Tegenwoordig heeft het kleine Zwitserland maar liefst zes institutionele balletgezelschappen – in Bazel, Zürich, Genève, Bern, Luzern en St. Gallen – naast het particuliere Ballet Béjart in Lausanne. Sinds de jaren tachtig zijn er ook een aantal onafhankelijke gezelschappen ontstaan die modern danstheater naar het land hebben gebracht.

Deze reis voert zowel naar de grootste twee Helvetische balletgezelschappen als naar gerenommeerde balletopleidingen en de contemporaine dansscene.

U kunt het inschrijfformulier tot 1 juni 2023 insturen.

Meer informatie bij Voyage & Culture via: info@voyageculture.nl of 020 – 623 83 68

“De mooiste week van mijn leven”


Een van de deelnemers aan de Vriendenreis naar Moskou en Sint-Petersburg in 2018

Ballerina in de bergen