Balletreis Cuba

2-8 november 2024

Speciaal voor de Vrienden van Het Nationale Ballet organiseren we ieder jaar balletreizen naar landen over de hele wereld. We ontdekken het land, de cultuur én de lokale dans- en balletcultuur.

Een van de bijzonderste bestemmingen die we de afgelopen jaren hebben bezocht is Cuba. Sinds de revolutie is het ballet de etalage van het vrije Cuba en het Ballet Nacional de Cuba is sinds de oprichting in 1959 door Fidel Castro gesteund. Zoals alle communistische overheden heeft de Cubaanse regering veel in cultuur geïnvesteerd. De hechte banden met de Sovjet-Unie hebben gezorgd voor een doorslaggevende invloed van de Russische ballettraditie.

Twee balletdansers in Cuba

Een van de deelnemers aan de Vriendenreis naar China in 2014

“De meest indrukwekkende reis van mijn leven.”

De danscultuur van Cuba heeft een blijvende indruk achtergelaten op de Vrienden, die in 2012 mee geweest zijn. Het was een unieke combinatie van de uitzonderlijke ballethistorie, van de kruisbestuiving van de Russische en Engelse traditie van de ballettechniek maar ook van de fascinerende invloed van de Caribische en Afrikaanse wortels.

Nu biedt Cuba nog meer dans en is een bezoek bijzonder waard - voor een 'repeater' maar ook voor wie de reis toen gemist heeft.

In samenwerking met Voyage & Culture, onze partner op het gebied van culturele reizen, is voor u van 2 t/m 8 november 2024 een gevarieerd programma samengesteld. We ontdekken het prachtige land en de rijke danscultuur zowel voor als achter de schermen van diverse gezelschappen. Tijdens de Vriendenreis kunt u rekenen op comfortabele hotels, aangename restaurants en onvergetelijke danservaringen, uiteraard onder deskundige begeleiding. 

U kunt het inschrijfformulier tot 1 mei 2024 insturen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Voyage & Culture via: info@voyageculture.nl of 020-623 83 68.

Een van de deelnemers aan de Vriendenreis naar Moskou en Sint-Petersburg in 2018

“De mooiste week van mijn leven”