New Moves - Nana para el Alma

2 april 2021

Where can I find peace? Where can I go?  How can I find a place, between struggle and acceptance. Where can I soothe my soul?

De eerste video getiteld Nana para el Alma is gemaakt door Corps de Ballet danser Pascal Johnson en Grand Sujet Sem Sjouke.

New Moves - Nana para el Alma

New Moves - Nana para el Alma

Pascal: “Het concept en de choreografie voor deze dans is ontstaan tijdens de lockdown. In deze tijdelijke realiteit werden we gedwongen te onthaasten, een weg te vinden in het nieuwe normaal. Nana para el Alma was een manier om mezelf opnieuw te verbinden met dans en mijn liefde voor de danskunst te herontdekken.” Sem Sjouke heeft de choreografie geregisseerd en gefilmd. “Het was bijzonder om samen aan dit project te werken en mijn choreografie door de lens van Sem te ervaren. Het zet de dans in een nieuw perspectief.”

Pascal heeft zich laten inspireren door de muziek, ‘Nana’ van de Spaanse singer-songwriter Rosalía, en de locatie, de Pythonbrug. De 93 meter lange, rode, slangachtige brug tussen Sporenburg en Borneo-eiland. Een van de meest bijzondere bruggen in Amsterdam.