In de balletstudio bij La Dame aux Camélias

In de balletstudio bij La Dame aux Camélias

3 oktober 2018

Ter gelegenheid van World Ballet Day maakten we een livestream bij de repetities voor La Dame aux Camélias. Hierin repeteren Igone de Jongh, Daniel Camargo, Anna Tsygankova en James Stout onder het toeziend oog van balletmeester Kevin Haigen, de rechterhand van choreograaf John Neumeier. Kijk de livestream terug voor een bijzondere blik achter de schermen.

Tijdens de vijfde editie van World Ballet Day op 2 oktober kon je vijftien uur via Facebook non-stop live de repetities volgen van balletgezelschappen van over de hele wereld. Naast de initiatiefnemers van World Ballet Day - The Royal Ballet, het Bolshoj Ballet, The Australian Ballet, San Francisco Ballet en The National Ballet of Canada - was ook Het Nationale Ballet live aanwezig.

Om vier uur ’s middags stond een repetitie van de voorstelling La Dame aux Camélias op het programma, een avondvullend ballet van John Neumeier dat vanaf 13 oktober in Nationale Opera & Ballet te zien is. Het Nationale Ballet toonde de repetities van de gouden balscène en tweemaal een pas de deux.

Danseres Wendeline Wijkstra presenteerde de livestream en sprak met Ted Brandsen, directeur van Het Nationale Ballet, met eerste solisten Igone de Jongh, Daniel Camargo, Anna Tsygankova en James Stout én met balletmeester Kevin Haigen, die al bij de eerste uitvoeringen van La Dame was betrokken en die speciaal voor het instuderen overkwam.

In de balletstudio bij La Dame aux Camélias

In de balletstudio bij La Dame aux Camélias