Een lied voor de maan
Foto: Michiel Spijkers

5 redenen om uit te kijken naar ... Een lied voor de maan

29 september 2023

1. GEBASEERD OP EEN BOEK VAN TOON TELLEGEN

Een lied voor de maan is een bewerking van het gelijknamige boek van de geliefde schrijver Toon Tellegen. Zijn ontroerende en filosofische dierenverhalen worden over de hele wereld gelezen door kinderen en volwassenen. Componist Mathilde Wantenaar: “Het verhaal sprak meteen tot mijn muzikale verbeelding. Er komen belangrijke thema’s aan bod, zoals eenzaamheid, identiteit, teleurstelling en vriendschap. Het is ook een stuk over de kracht van muziek en de mogelijkheid om contact met elkaar te maken.”

2. OPERA VOOR JONG EN OUD

Met haar humorvolle verhaal, fantasievolle decors en aansprekende muziek biedt de voorstelling kinderen een ideale eerste opera-ervaring. Maar net als in de verhalen van Tellegen blijft er in deze gelaagde voorstelling ook voor volwassenen veel te ontdekken.

3. EEN STUK VAN DE SUCCESVOLLE COMPONIST MATHILDE WANTENAAR

Componist Mathilde Wantenaar (1993) is een veelgevraagd en -geprezen Nederlandse componist. Ze schreef opdrachtwerken voor onder andere de ZaterdagMatinee en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. De samenwerking met De Nationale Opera gaat al enige jaren terug: als student werkte Wantenaar al mee aan twee talentontwikkelingsprojecten, onder meer tijdens het Opera Forward Festival.

4. LOVENDE KRITIEKEN

De eerste voorstellingen van Een lied voor de maan (najaar 2021) waren in korte tijd uitverkocht. De pers was lovend: “Een heerlijke voorstelling voor jong en oud”, schreef NRC na de première. En Theaterkrant concludeerde dat de voorstelling “het verdient om in het repertoire te worden gehouden”. Wie twee jaar geleden te laat was voor een kaartje, krijgt nu alsnog een kans…

5. ONTDEK ONZE NIEUWE KLEINE ZAAL

Een lied voor de maan wordt gespeeld in Studio Boekman, de nieuwe kleine zaal van Nationale Opera & Ballet. De afgelopen maanden is er hard gewerkt om van de oude Boekmanzaal een echt vlakkevloertheater te maken. Een lied voor de maan is de eerste opera die in de nieuwe zaal te zien zal zijn.

Een lied voor de maan is in oktober 2023 te zien in Nationale Opera & Ballet en gaat daarna nog op tournee