Een feestelijk uitje met familie en vrienden

Dompel u tijdens de donkere dagen samen met familie en vrienden onder in de magische wereld van opera en ballet. Rondom kerst en oud & nieuw staan er voorstellingen op het programma die perfect zijn voor een feestelijk uitje. In de kerstvakantie geniet u van beroemde pas-de-deuxs en aria's in ons theater in een sprankelende sfeer. Wij vieren de feestdagen graag samen met u!

Operetta Land

Operetta Land (8+)

Een feestelijke familievoorstelling 
Operetta Land bestaat niet. Het is een verzonnen land met verzonnen mensen die verzonnen avonturen beleven, waarbij ze om de haverklap in zingen uitbarsten. En toch, zodra u een stap in Operetta Land heeft gezet, wilt u er voor altijd blijven. 

In de familievoorstelling Operetta Land neemt theatermaker Steef de Jong groot en klein mee in een meeslepend verhaal, vol romantiek, misverstanden, persoonsverwisselingen, list en bovenal verrukkelijke muziek. Kortom een feestelijke productie!

Data in de kerstvakantie: 28 en 30 dec, 13.30 uur

Het Lijflied

Het Lijflied (5+)

Een muzikaal uitje door het lichaam
Ga in Het Lijflied mee op avontuur met Ina, die een reis maakt door haar eigen lichaam. Zou ze zichzelf misschien een beetje beter gaan begrijpen als ze weet wat er speelt in haar binnenste? 

De makers van Het Lijflied lieten zich inspireren door de verborgen geluiden, processen en verhalen van het menselijk lichaam. Componist Lucas Wiegerink weefde opnamen hiervan door zijn compositie, waarin verder invloeden uit de jazz en het grote operarepertoire te horen zijn.

Data in de kerstvakantie: CC Amstel - 28 dec (16.00 uur), 29 dec (14.00 en 16.00 uur) en 30 dec (14.00 en 16.00 uur); Zonnehuis - 5 jan (14.00 en 16.00 uur) en 8 jan (14.00 en 16.00 uur)

Turandot

Turandot

Bloedstollende opera
Ondanks de wreedheid van het verhaal is Turandot uitgegroeid tot een publiekslieveling. De nietsontziende prinses en de man die haar koste wat kost tot de zijne wil maken, spreken – dankzij de weergaloze muziek van Puccini – tot de verbeelding van velen. Een bloedstollende opera-ervaring voor in de kerstvakantie.

Chef-dirigent Lorenzo Viotti is een groot liefhebber van Puccini, en duikt dan ook graag met het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Koor van De Nationale Opera in de uitdagende en rijke partituur van Turandot.

Data in de kerstvakantie: 23, 25*, 28 en 30 dec, 20.00 of *14.00 uur

The Sleeping Beauty

The Sleeping Beauty (8+)

Gouden kroonjuweel
Rondom de feestagen ‘kust’ Het Nationale Ballet de fonkelende schone slaapster Doornroosje nog een paar keer tot leven. The Sleeping Beauty is hét kroonjuweel op het repertoire. Dit klassieke sprookje, dat jong en oud blijft betoveren, werd door de makers in adembenemend goud gegoten. 

Voor de kinderen die de voorstelling bezoeken is er (zolang de voorraad strekt) een speciale gratis uitgave met onder meer de poster, weetjes, het verhaal en de wie-is-wie in The Sleeping Beauty.

Data in de kerstvakantie: 31 dec en 1 jan, 14.00 uur - laatste kaarten!