De Nationale Opera presenteert

Small Steps OFFSPRING

Voorstelling voorbij

Wegens succes uitverkocht! We werken aan de mogelijkheid om extra data aan te bieden. Houd de website in de gaten.

De wereld door de ogen van een kind

Tijdsduur 00:50

Taal Nederlands

Small Steps is een operawandeling in Amsterdam-Zuid die je via het perspectief van een kind met een frisse blik naar de wereld laat kijken. Als deelnemer maak je de tocht individueel, in de buitenlucht. Zo beleef je op een veilige manier de schoonheid, troost en prikkeling van muziek en theater.

Small Steps voert de deelnemer langs het water dat Amsterdam al eeuwenlang met de wereld verbindt. Via een koptelefoon hoor je de onbevangen stem van een meisje dat de vraag opwerpt of de wereld zich in de juiste richting ontwikkelt. Welke kant moeten we op om tot verbetering te komen? En is het misschien een eerste stap om stil te staan bij jezelf? Welke wens koester jij voor de wereld?

De makers hopen met dit project mensen samen te brengen, zonder dat zij fysiek in elkaars buurt behoeven te zijn. Daarnaast willen zij volwassenen inspireren nieuwsgierig tegenover vreemden en het vreemde te staan om zo de wereld opnieuw te verkennen. Stap voor stap.
 

Praktisch

De wandeling begint in Park Somerlust en eindigt aan de overkant van de Amstel in het Martin Luther Kingpark. Deelname is gratis, maar de capaciteit is zeer beperkt. Er is slechts ruimte voor 20 bezoekers verspreid over de dag. Je kunt intekenen voor een specifieke datum en tijd. Vervolgens ontvang je gegevens over de startlocatie per e-mail. Hier ontvang je een een audio-tour-device met koptelefoon en kun je de wandeling beginnen.

Veilig bezoek

Small Steps is een individuele en contactloze ervaring. Bij het startpunt staat een medewerker die je naam en reservering controleert. De overhandiging van de koptelefoon vindt contactloos plaats. De koptelefoons worden voor gebruik grondig schoongemaakt en gedesinfecteerd. Bij het eindpunt van de wandeling kun je de koptelefoon veilig achterlaten.

Team, Cast en Koor

Componist
Frieda Gustavs
Regie
Tabita Friis Kristensen
Decorontwerp
Nina Kay
Dramaturgie
James Whiting
Zangers
Merel Wentink
Wessel Wirken
Frieda Gustavs
Acteurs
Bette Kolman
Karla Wildschut

OVER OFFSPRING

De Nationale Opera presenteert OFFspring, een reeks van vier bijzondere producties door jonge makers en artiesten die hebben deelgenomen aan eerdere edities van ons Opera Forward Festival. De makers gaan in dialoog met de grote operatitels die De Nationale Opera oorspronkelijk dit najaar had geprogrammeerd én met de diverse wijken van de stad Amsterdam en haar bewoners. 

De opdracht van het artistieke team van Small Steps luidde: maak een nieuwe opera die de opera Innocence en het stadsdeel Amsterdam-Zuid als vertrekpunt neemt. 

Lees Meer over OFFspring