Operahelden

De Nationale Opera wil zo veel mogelijk kinderen laten kennismaken met zingen, acteren en bewegen – kortom, met opera. Dat doen we met Operahelden: in een echt opera-kinderkoor leer je hoe je met muziek een verhaal kunt vertellen.

Voor kinderen die van zingen en spelen houden, organiseert De Nationale Opera vanaf eind september 2019 een wekelijks kinderkoor. Begeleid door een pianist en een zang- en speldocent ga je aan de slag met (hedendaags) operarepertoire. Zo leer je zingen én verhalen vertellen met muziek.

Er zijn twee groepen: groep I voor kinderen van 5 t/m 8 jaar en groep II voor kinderen van 9 t/m 13 jaar. Natuurlijk monden de lessen ook uit in een optreden, waarbij vrienden en familie van harte welkom zijn. Voor de kinderen van 9 t/m 13 jaar is bovendien ook de mogelijkheid om in juni/juli mee te doen aan de uitvoering van Het monster van Minos op het grote podium van Nationale Opera & Ballet. Daarover lees je hier meer.

Houd je van zingen en acteren? En ben je tussen de 5 en 13 jaar? Geef je dan op voor Operahelden!

Artistieke coördinatie & muzikale leiding: Hanne van de Vrie

Je kunt nog inschrijven voor dit jaar, gebruik hiervoor onderstaande button.

Inschrijven

Data

Wekelijks op woensdagmiddag van wo. 25 september 2019 t/m wo. 25 maart 2020.
Tijdstip groep I (5-8 jaar): 15.00-16.00 uur
Tijdstip groep II (9-13 jaar): 16.15-17.15 uur
Uitzonderingen: er zijn geen bijeenkomsten op 23 oktober 2019 (herfstvakantie), 4 december (week van Sinterklaas), 25 december (Kerstmis), 1 januari (Nieuwjaarsdag), 19 februari (voorjaarsvakantie) en 18 maart.
Uitvoering op het Kinderkorenfestival op zondag 29 maart 2020 tijdens de Kindermuziekweek.

Locatie

Operahelden vindt plaats in Nationale Opera & Ballet, Waterlooplein 22, Amsterdam. Kinderen dienen met eigen vervoer naar het theater te komen. Zowel tijdens de repetitiedagen als op de dagen van de uitvoeringen worden ze opgevangen en begeleid.

Aanwezigheid

Bij deelname aan Operahelden maken de kinderen een leerzaam en leuk traject mee. Juist doordat ze alles samen doen, kan er worden toegewerkt naar een fantastische uitvoering. Het is daarom belangrijk dat de kinderen bij alle repetities en de uitvoering aanwezig zijn. 

Bij vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Educatie, Participatie en Programmering van Nationale Opera & Ballet via zingen@operaballet.nl

 

(Foto: Kim Krijnen)