400 Culturele instellingen dromen de zalen alweer vol met ‘De Belofte’

400 Culturele instellingen dromen de zalen alweer vol met ‘De Belofte’

Wat begon als een hoopvolle tekst speciaal geschreven voor één theater, werd al snel omarmd door de gehele culturele sector en groeide uit tot een poëtisch statement dat vanaf vandaag wordt verspreid naar alle mensen die theater een warm hart toedragen.

Column en kunstwerk
Jan Beuvings column ‘De Belofte’ omschrijft de schoonheid en magie van een lege zaal en de belofte die deze lege zaal herbergt en die zolang deze leeg blijft alleen maar groter wordt. Binnen een paar weken bracht deze hoopvolle column de gehele (podium)kunstensector samen.

Het resultaat is een kunstwerk, bestaande uit Beuvings column en een video over de belofte van een lege zaal waarin alles sluimert wat straks weer kan en mag; datgene waar de 400 theaters, podia, producenten,  impresariaten, academies, sectorinstellingen, festivals, koren, orkesten, ensembles, dans- & theatergezelschappen reikhalzend naar uitkijken.

Prominente artiesten uit verschillende disciplines
In deze video spreken vijf prominente artiesten, die samen de breedte aan disciplines en de diversiteit van de gehele sector representeren, de door Beuving op tekst gezette hoop uit. De dansdiscipline wordt gerepresenteerd door Hans van Manen. Verder zijn Peter Pannekoek (cabaret), Soumaya Ahouaoui (toneel), Jaap van Zweden (muziek) en Simone Kleinsma (musical) te zien en te horen in de video. Daarnaast werd er samengewerkt met danser Uri Eugenio (LeineRoebana) en pianisten Hannes Minnaar, Yang Yang Cai, Helena Basilova en Iris Hond. Zij spelen op 4 vleugels een deel uit Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Regisseur van de video is Katja Akkerman.

Winactie
Als publiek maakt u kans op 2 vrijkaarten voor een voorstelling of concert zodra de deuren van theaters en podia weer volledig geopend mogen worden. In een volle zaal, waarmee de belofte werkelijkheid wordt. In totaal reserveert de sector alvast 400 van deze kaarten voor bezoekers.

‘’Wij zijn klaar om te spelen.
Wij wachten - met u - op de rook.’’

Kijk voor meer informatie, de column, video en winactie op www.droom-mee.nl en droom samen met de rest van de kunstensector de zalen nu alweer vol.