Dates

23 juni, 11.00 uur

Location

Perdu, Kloveniersburgwal 86, Amsterdam

Running time

2 uur

Tickets

13,50

Scènefoto uit Fidelio

Het werk aan Fidelio bezorgde Beethoven hoofdbrekens. Maar wat geeft dit stuk ons te denken? Breukvlakken en De Nationale Opera duiken samen in Beethovens grootse bevrijdingsopera, op dit moment te zien bij Nationale Opera & Ballet. Welke thema’s snijdt de opera aan en wat gebeurt er als we met een psychoanalytische blik naar het werk kijken?

Het libretto van Fidelio vertelt het verhaal over een vrouw die tot het uiterste gaat om haar man uit een onderaardse gevangenis te bevrijden. De verknoping van thema’s als liefde, trouw en bevrijding biedt al ruimschoots stof tot denken, maar regisseur Andriy Zholdak boort in zijn fascinerende enscenering diepere lagen aan. Met een overvloed aan associatieve beelden wordt Fidelio in zijn handen een trip door een onderwereld vol droombeelden – misschien wel sterker ingegeven door Beethovens muziek dan door het libretto.

Luc Joosten (dramaturg van de voorstelling) en Marc de Kesel (bijzonder hoogleraar theologie, mystiek & moderniteit aan de Radboud Universiteit) belichten verschillende kanten van Fidelio en gaan in gesprek met elkaar én het publiek.

Praktische informatie

activiteit: Verdiepend programma rondom de productie Fidelio
datum en tijd: 23 juni 2024, 11.00 uur
locatie: Perdu, Kloveniersburgwal 86

Dit contextprogramma vindt plaats voorafgaand aan de matineevoorstelling van Fidelio op 23 juni. Locatie van het programma is Perdu, op vijf minuten loopafstand van Nationale Opera & Ballet. Wie het programma in Perdu en de uitvoering van de opera op deze dag wil combineren, heeft een uur de tijd voor lunch. Het is mogelijk om meteen na afloop van het programma een luxe broodje te eten bij Perdu. U kunt dit alleen vooraf bestellen, via de website van Perdu, waar ook de kaarten voor het contextprogramma te bestellen zijn. 

Bestel kaarten

Tickets en eventuele lunch kunt u bestellen via de website van Perdu.

loading Loading tickets...

Partners