Tigran Matinyan
Foto: Jan Willem Kaldenbach

Tigran Matinyan

Tenor

Tigran Matinyan studeerde zang aan het Academisch Muziekcollege van het Moskouse P.I. Tsjaikovski Conservatorium en vervolgde zijn studie aan de Gnessin Russische Academie voor Muziek in Moskou. Later studeerde hij af aan het P.I. Tsjaikovski Conservatorium onder begeleiding van professor Aleksey Martynov. In 2015 verhuisde hij naar Nederland om de masteropleiding oude muziek te volgen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Tigran heeft opgetreden met verschillende orkesten en ensembles, waaronder het Russisch Philharmonisch.

Momenteel is Tigran een van de vaste leden van het Koor van De Nationale Opera. Ook neemt hij als freelance zanger deel aan projecten bij het Collegium Vocale Gent.

Als gastsolist trad Tigran op in tal van werken, waaronder Monteverdi's Vespro della beata Vergine en L'Orfeo, Händels Messiah en Acis and Galatea, J.S. Bachs Weihnachtsoratorium, Johannes-Passion en Matthäus-Passion, C.P. E. Bachs Magnificat, Mozarts Requiem en Krönungsmesse, Rossini's Petite Messe Solennelle en Webers Oberon. Hij werkte met wereldberoemde regisseurs en dirigenten als Antony Hermus, Philippe Herreweghe, Peter van Heygen, Ton Koopman, Peter Neumann, Peter Philips, Aleksandr Rudin en Vladimir Minin.