Lisette Bolle
Foto: Jan Willem Kaldenbach

Lisette Bolle

Sopraan

Lisette Bolle zong vanaf haar prille jeugd in diverse koren. De liefde voor muziek en de drang om te zingen waren zo groot dat ze na haar middelbare school bij Henny Diemer aan het Utrechts Conservatorium ging studeren. Na haar afstuderen behaalde ze de Cristina Deutekom-prijs op het gelijknamige concours en ontving ze als ‘Resident Artist’ voor haar vertolking van Konstanze (Die Entführung aus dem Serail) de Vriendenprijs van de Nederlandse Reisopera.

Lisette zong in binnen- en buitenland vele oratoria en concertwerken. Haar operarepertoire bevat rollen als Rosalinde (Die Fledermaus), Najade (Ariadne suf Naxos), Helmwige (Die Walküre) en Donna Anna (Don Giovanni).  Verder zong ze onder andere bij de NTR ZaterdagMatinee, het Aalto-Musiktheater Essen en het Gran Teatre del Liceu in Barcelona. Ze werkte met symfonieorkesten als het Radio Filharmonisch Orkest, Nederlands Philharmonisch Orkest en Stavanger Symphony Orchestra onder dirigenten als Marc Albrecht, Jaap van Zweden en Hartmut Haenchen.

Bij de Nationale Opera was Lisette solistisch te horen als Voce dal cielo (Don Carlo), Fünfte Magd (Elektra), Blumenmädchen en Erste Knappe (Parsifal), Woglinde (Das Rheingold) en Brautjungfer (Der Freischütz). Sinds 2005 is Lisette met veel plezier als freelance zangeres verbonden aan het Koor van De Nationale Opera. In 2022 verwierf ze een vaste aanstelling.