De Nationale Opera

De Nationale Opera creëert en voert muziekdramatische kunst op, daarbij de focus leggend op kwaliteit, diversiteit en innovatie. Dit uit zich in een nieuwe benadering van operaklassiekers, het herontdekken van zelden gespeeld repertoire en het creëren van nieuwe opera’s. Laat u inspireren! We heten u van harte welkom in ons theater.

Behind the Scenes

Van decors tot kostuums en van special effects tot pruiken; vrijwel alles wordt in de eigen ateliers geproduceerd. Bekijk hier video's van een aantal ateliers.

Zie het magistrale koor aan het werk
Kijk mee achter de schermen
Waarom is de laatste scène van La bohème zo ontroerend?
Bekijk hoe we pruiken, rekwisieten, kostuums en hoeden maken voor de nieuwe productie van La forza del destino.

Artistic Staff

De Nationale Opera is het grootste operagezelschap van Nederland. Hier vindt u een overzicht van de artistieke staf.

Chorus

Een groot aandeel van het internationale succes van De Nationale Opera wordt geleverd door het Koor van De Nationale Opera. Wij stellen de zestig leden van het koor hier graag aan u voor.

A rich history

View all history
1965

Der Rosenkavalier

Der Rosenkavalier (Richard Strauss), die op 17 november 1965 in première ging in de Congreszaal van de RAI in Amsterdam, is de eerste opera van de nieuwe stichting. Het is ook één van de twee producties van de Nederlandse Operastichting waarin Gré Brouwenstijn en Cristina Deutekom beide mee zongen.

1966

Don Carlos

Op 17 juni 1966 gaat Verdi’s opera Don Carlos in première. Gré Brouwenstijn vertolkte in deze productie de rol van Elisabetta. De muzikale leiding is in handen van Bernard Haitink (foto).