home home
home home
Home

De Nationale Opera

De Nationale Opera creëert en voert muziekdramatische kunst op en legt daarbij de focus op kwaliteit, diversiteit en innovatie. Dit uit zich in een nieuwe benadering van operaklassiekers, het herontdekken van zelden gespeeld repertoire en het creëren van nieuwe opera’s. Laat u inspireren, we heten u van harte welkom in ons theater.

Achter de schermen

Van decors tot kostuums en van special effects tot pruiken; vrijwel alles wordt in eigen ateliers geproduceerd. Bekijk hier video's van een aantal ateliers.

Welke stappen worden er doorlopen in de bouw van een decor? In deze video zie je hoe het decor van Der Rosenkavalier tot stand is gekomen.
Van ontwerp tot eindresultaat; in deze video zie je hoe de kostuums van Il Trovatore tot stand zijn gekomen.
In 1965 bezocht de heer Blom de eerste Der Rosenkavalier en nu, 234 voorstellingen later, is hij in het zonnetje gezet! Neem een kijkje in het leven van een trouwe bezoeker en zie zijn enorme archief vol met operageschiedenis!
Ontmoet de mensen van Nationale Opera & Ballet! In deze video zie je meer over het leven en de uitdagingen van koorlid Frank Engel.
Als dramaturg van De Nationale Opera is Klaus Bertisch de bewaker van het verhaal dat de opera op het toneel vertelt.
Neem een kijkje in onze ververij, waar Rosalinda Lourens ervoor zorgt dat alle opera- en balletkostuums precies de juiste kleur krijgen.

Artistieke Staf

De Nationale Opera is het grootste operagezelschap van Nederland. Hier vindt u een overzicht van de artistieke staf.

Koor

Een groot aandeel van het internationale succes van De Nationale Opera wordt geleverd door het Koor van De Nationale Opera, dat zestig leden telt. Wij stellen ze graag aan u voor.