home home
home home
Home
home

De Nationale Opera

De Nationale Opera creëert en voert muziekdramatische kunst op en legt daarbij de focus op kwaliteit, diversiteit en innovatie. Dit uit zich in een nieuwe benadering van operaklassiekers, het herontdekken van zelden gespeeld repertoire en het creëren van nieuwe opera’s. Laat u inspireren, we heten u van harte welkom in ons theater.

Achter de schermen

Van decors tot kostuums en van special effects tot pruiken; vrijwel alles wordt in eigen ateliers geproduceerd. Bekijk hier video's van een aantal ateliers.

Wie werken er aan de pruiken van Pique dame? Wat komt er allemaal bij kijken? Ontdek het in deze video.
Bekijk hoe het decor van Theatre of the World wordt opgebouwd in Koninklijk Theater Carré.
Hoe zorg je voor regen- en watereffecten op het toneel? Je ziet het in deze video!
Een dag bij De Nationale Opera. Een film van Lex Reitsma, gemaakt ter gelegenheid van 50 jaar DNO.
Neem een kijkje in onze ververij, waar Rosalinda Lourens ervoor zorgt dat alle opera- en balletkostuums precies de juiste kleur krijgen.
Ontmoet de mensen van Nationale Opera & Ballet! In deze video zie je meer over het leven en de uitdagingen van koorlid Frank Engel.

Artistieke Staf

De Nationale Opera is het grootste operagezelschap van Nederland. Hier vindt u een overzicht van de artistieke staf.

Koor

Een groot aandeel van het internationale succes van De Nationale Opera wordt geleverd door het Koor van De Nationale Opera, dat zestig leden telt. Wij stellen ze graag aan u voor.

Een rijke geschiedenis

Volledige geschiedenis
1965

Der Rosenkavalier

Der Rosenkavalier (Richard Strauss), die op 17 november 1965 in première ging in de Congreszaal van de RAI in Amsterdam, is de eerste opera van de nieuwe stichting. Het is ook één van de twee producties van de Nederlandse Operastichting waarin Gré Brouwenstijn en Cristina Deutekom beide mee zongen.

1966

Don Carlos

Op 17 juni 1966 gaat Verdi’s opera Don Carlos in première. Gré Brouwenstijn vertolkte in deze productie de rol van Elisabetta. De muzikale leiding is in handen van Bernard Haitink (foto).