home home
home home
Home
home

De Nationale Opera

De Nationale Opera creëert en voert muziekdramatische kunst op en legt daarbij de focus op kwaliteit, diversiteit en innovatie. Dit uit zich in een nieuwe benadering van operaklassiekers, het herontdekken van zelden gespeeld repertoire en het creëren van nieuwe opera’s. Laat u inspireren, we heten u van harte welkom in ons theater.

Achter de schermen

Van decors tot kostuums en van special effects tot pruiken; vrijwel alles wordt in eigen ateliers geproduceerd. Bekijk hier video's van een aantal ateliers.

Van 29 oktober t/m 17 december elke donderdag om 20.25 uur te zien bij AVROTROS, op NPO 2. Meer info

De innovatieve en spannende productie Hänsel und Gretel start met een prachtige video die gemaakt is in ons decoratelier. Bekijk hier de making-of.
Een snoepberg van 3 meter hoog, een huis in de vorm van een cornflakes pak en een vuilnisbelt over de hele breedte van het toneel vormen allemaal onderdeel van het decor in de opera Hänsel und Gretel. Kijk mee in ons decoratelier.
Les Mamelles de Tirésias wordt volledig gemaakt en opgevoerd door jonge talenten. Neem een kijkje achter de schermen bij Poulenc's surrealistische opera.
In het theater is iedere avond weer anders. Bekijk in deze video wat er op en rondom het podium gebeurt tijdens Il trovatore.
Neem een kijkje achter de schermen bij de repetities van Dialogues des Carmélites, waar een bijzondere rol is weggelegd voor de figuranten in deze ontroerende opera.

Artistieke Staf

De Nationale Opera is het grootste operagezelschap van Nederland. Hier vindt u een overzicht van de artistieke staf.

Koor

Een groot aandeel van het internationale succes van De Nationale Opera wordt geleverd door het Koor van De Nationale Opera, dat zestig leden telt. Wij stellen ze graag aan u voor.