Zaalplattegrond

Zaal
De rijen in de zaal zijn vanaf het toneel oplopend genummerd. Een laag rijnummer geeft dus aan dat u dicht bij het podium zit. De rijen 2, 3, 5 en 7 zijn niet verhoogd ten opzichte van de rij ervoor. Let op: bij operavoorstellingen bieden de 5e en 7e rang geen zicht op de boventiteling. De stoelen zijn genummerd vanuit het midden van de zaal, oplopend naar de zijkanten. Een laag stoelnummer geeft aan dat u dicht bij het midden zit. Ter linkerzijde zijn de oneven stoelen geplaatst, ter rechterzijde de even genummerde stoelen.

Balkons
Vanuit het midden van zowel het eerste als het tweede balkon is het zicht op het podium vrijwel rechtstandig. Naarmate de stoelnummers oplopen neemt die rechtstandigheid af.

  • Zaalplattegrond operavoorstellingen (seizoen 2015-2016)
    Alle operavoorstellingen in seizoen 2015-2016 hebben dubbele boventitels in het Nederlands en Engels. Deze boventitels zijn een vertaling van het libretto dat in de originele taal van de desbetreffende opera wordt gezongen. Bij voorstellingen van De Nationale Opera bieden rang 5 en rang 7 helaas geen zicht op boventitels. Houdt u hier rekening mee als u een ticket koopt. Met ingang van seizoen 2016-2017 zijn de boventitels op alle rangen beschikbaar.
  • Zaalplattegrond operavoorstellingen (met ingang van seizoen 2016-2017)
    Nieuw in seizoen 2016 - 2017 is de beschikbaarheid van boventiteling bij alle rangen. De boventiteling is in het Nederlands en Engels beschikbaar. Hiermee komen de vijfde en zevende rang (zonder zicht op boventiteling) te vervallen. De nieuwe zaalplattegrond bevat voortaan zes rangen.
  • Zaalplattegrond balletvoorstellingen