Zaalplattegrond

Zaal
De rijen in de zaal zijn vanaf het toneel oplopend genummerd. Een laag rijnummer geeft dus aan dat u dicht bij het podium zit. De rijen 2, 3, 5 en 7 zijn niet verhoogd ten opzichte van de rij ervoor. Let op: bij operavoorstellingen bieden de 5e en 7e rang geen zicht op de boventiteling. De stoelen zijn genummerd vanuit het midden van de zaal, oplopend naar de zijkanten. Een laag stoelnummer geeft aan dat u dicht bij het midden zit. Ter linkerzijde zijn de oneven stoelen geplaatst, ter rechterzijde de even genummerde stoelen.

Balkons
Vanuit het midden van zowel het eerste als het tweede balkon is het zicht op het podium vrijwel rechtstandig. Naarmate de stoelnummers oplopen neemt die rechtstandigheid af.

Zaal- en rangindeling bij operavoorstellingen

Zaal- en rangindeling bij balletvoorstellingen

Boventitels
Alle operavoorstellingen hebben dubbele boventitels in het Nederlands en Engels. Deze boventitels zijn een vertaling van het libretto dat in de originele taal van de desbetreffende opera wordt gezongen.
Bij voorstellingen van De Nationale Opera bieden rang 5 en rang 7 helaas geen zicht op boventitels. Houdt u hier rekening mee als u een ticket koopt.