Kortingen

Nationale Opera & Ballet geeft korting op de toegangsprijs bij het tonen van een Cultureel Jongeren Paspoort (CJP) , Cultuurkaart of Stadspas Amsterdam. Voor studenten geldt een last minute toegangsprijs van €15, vanaf 13.00 uur op de dag van de voorstelling ook online: operaballet.nl. Let op: bij de hoofdingang wordt gevraagd naar uw kortingskaart of studentenpas. Eén dag voor de voorstelling van een operaproductie kunnen Fidelio-leden tegen korting kaarten reserveren. Zie voor meer informatie operaballet.nl/fidelio.

Jeugd tot en met 16 jaar
Jongeren die kunnen aantonen dat ze onder de 17 zijn, komen in aanmerking voor de jeugdkorting welke gelijk is aan de CJP-korting (ook zonder CJP-pas).

CJP
Op vertoon van uw CJP-pas krijgt u korting op alle voorstellingen, afhankelijk van de rang, een korting van €4 tot €10 op de reguliere toegangsprijs.

Stadspas
Houders van de Stadspas van de gemeentes Amsterdam, Diemen, Landsmeer en Oostzaan krijgen korting op de voorstellingen van De Nationale Opera en Het Nationale Ballet. De Stadspas is persoonsgebonden, bij binnenkomst van ons theater wordt u gevraagd uw Stadspas te tonen. De korting is alleen geldig als u uw Stadspas kunt tonen. Mocht u u uw Stadspas niet kunnen tonen, dan wordt u gevraagd het prijsverschil aan de kassa bij te betalen.

iAmsterdam card
Houders van een geldige iAmsterdam card krijgen 25% korting op voorstellingen in Nationale Opera & Ballet.

Studenten
Nationale Opera & Ballet geeft studenten de mogelijkheid om voor € 15,-  voorstellingen te genieten, ongeacht welke rang. Voor niet-uitverkochte voorstellingen kunnen studenten vanaf 13:00 uur op de dag van de voorstelling kaarten kopen via de online kaartverkoop. Anderhalf uur voor aanvang van de voorstelling kan dit ook aan de Kassa. Bij uitverkochte voorstellingen krijgen studenten vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling een volgnummer uitgereikt. Ze maken aanspraak op het aantrekkelijke tarief nadat de reguliere wachtrij is weggewerkt. Deze korting is alleen geldig al er een bewijs van inschrijving kan worden getoond. Een collegekaart is alleen geldig als er duidelijke en geldige data op vermeld staan.

Fidelio-leden De Nationale Opera
Eén dag voor de voorstelling van een operaproductie kunnen Fidelio-leden tegen korting kaarten reserveren: Fidelio-leden

OperaFlirt
Onder de dertig en nog nooit een voorstelling van De Nationale Opera bezocht? Neem dan deel aan een OperaFlirt: kaart + rondleiding + pauzecocktail voor maar € 20. Inschrijven kan vanaf een maand voor de premièredatum. Kijk op de speciale Operaflirt-pagina: Operaflirt

Groepskorting
Een groepsreservering is mogelijk vanaf 15 personen voor alle producties in Nationale Opera & Ballet Amsterdam. Voor groepen geldt een korting van 5% op de bestaande kaartprijzen (niet geldig in combinatie met andere kortingen). U kunt tot zes weken vóór de première van een bepaalde productie een groepsboeking aanvragen via het speciale reserveringsnummer: 020 - 551 8119 of via groepsboeking@operaballet.nl.