Bereikbaarheid

Nationale Opera & Ballet, gelegen tussen Amstel en Waterlooplein, is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer, de auto en de fiets.

Een plattegrond van de locatie van Nationale Opera & Ballet

Plan uw reis met deze routeplanner of met deze openbaar vervoer planner

Openbaar vervoer
Nationale Opera & Ballet aan Amstel 3 is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf station Amsterdam Centraal of Amsterdam Amstel brengt de metro u in een paar minuten naar de halte Waterlooplein (uitgang Stadhuis/Muziektheater). Ook tramlijn 9 (van Amsterdam CS) en 14 stoppen pal voor de deur, bij halte Waterlooplein.

Taxi
Er is een taxistandplaats naast Nationale Opera & Ballet (hoek Waterlooplein) en – op drie minuten loopafstand – op het Rembrandtplein. Het nummer van TaxiCentrale Amsterdam is 020 77 7777.

Bereken en bestel hier uw rit direct via taxiID

Watertaxi
De Watertaxi legt pal voor het theater aan. Voor meer informatie:020 535 6363.

Auto
Vanaf de ringweg A10 neemt u afslag S-112 of S-116, richting Centrum. Volg de borden ‘P Muziektheater’ en u komt uit bij de onder het theater gelegen parkeergarage.

Parkeren
Parkeerruimte in de nabijheid van Nationale Opera & Ballet is schaars, zeker ‘s avonds. Het vinden van een parkeerplaats kan tijdrovend zijn. Houd er rekening mee dat na aanvang van de voorstelling geen toegang meer tot de voorstelling kan worden verleend.

Parkeergarages op geringe loopafstand van Nationale Opera & Ballet zijn:

Valkenburgerstraat 238 - 1011 ND, ParkKing Waterlooplein Amstelstraat 12 - 1017 DA, The Bank Rembrandtplein Anne Frankstraat 220 - 1011 MP, Markenhoven Waterlooplein 28 - 1011 PG, Stadhuis-Muziektheater

De parkeergarage 'Stadhuis-Muziektheater', een verdieping onder Nationale Opera & Ballet, is een openbare en particuliere parkeergarage. Deze is niet exclusief toegankelijk voor theaterbezoekers en op voorstellingsavonden kan het er daarom erg druk zijn. Als u al verlaat bent, is ons advies deze parkeergarage te mijden.

P+R locaties
Een alternatieve mogelijkheid voor het parkeren van uw auto is aan de rand van de stad, bij één van de acht P+R parkeerlocaties bij de rijkswegen A10, A9 en A2. U kunt uw auto hier parkeren voor €8 per dag en vervolgens met maximaal vier medereizigers gratis reizen met de bus, tram of trein naar Nationale Opera & Ballet. Kijk voor meer informatie over P+R parkeerlocaties

Kijk voor meer informatie over parkeren in Amsterdam

City Valet Parking
Als u gebruik wilt maken van Valet Parking Service, waarbij u uw auto laat parkeren op een beveiligde plek, dan kunt u uw aanvraag telefonisch doorgeven aan de medewerkers van ProParking  020 716 3503) of online via www.proparking.nl

Aanbieding parkeren in 'ParkKing Waterlooplein' aan de Valkenburgerstraat
ParkKing Waterlooplein heeft voor abonnementhouders een uniek parkeerarrangement (€17,50 voor een volledige dag), te bestellen via parkking-online.nl. U krijgt dit dan desgewenst vóór de voorstelling thuisgestuurd. 

25% korting bij 'ParkKing Waterlooplein' 
Ook losse ticketkopers genieten korting: als zij hun uitrijkaart aan de garderobe laten stempelen krijgen ze 25% reductie.