Bereikbaarheid

Nationale Opera & Ballet, gelegen tussen Amstel en Waterlooplein, is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer, met de auto en per fiets.

Bekijk hier een plattegrond van de locatie van Nationale Opera & Ballet .

Plan uw reis met deze routeplanner of met deze openbaar vervoer-planner

De hoofdingang en het Kassabespreekbureau bevinden zich op Amstel 1, aan de waterkant van het Waterlooplein. 

Openbaar vervoer

Vanaf station Amsterdam Centraal of Amsterdam Amstel brengt de metro u in een paar minuten naar de halte Waterlooplein (uitgang Stadhuis/Muziektheater). Ook tramlijn 9 (vanaf Amsterdam CS) en 14 stoppen pal voor de deur: halte Waterlooplein.

Let op: Metrostation Waterlooplein is vanwege renovatiewerkzaamheden deels gesloten. De dichtstbijgelegen toegangen Stadhuis en Blauwbrug zijn van 3 oktober tot 31 maart gesloten, - u kunt dan gebruik maken van de toegang Hortusplantsoen (géén lift) op 300 meter afstand van Nationale Opera & Ballet. Mocht u een lift willen gebruiken, stap dan uit op halte Nieuwmarkt en maak gebruik van de lift bij uitgang Nieuwe Hoogstraat die zich op 400 meter afstand van Nationale Opera & Ballet bevindt.

Let op: Tussen 31 maart en 30 april 2017 is het Waterloopleinstation 's avonds vanaf 20.30 uur geheel gesloten. U kunt dan gebruik maken van de stations Weesperplein en Nieuwmarkt.

Taxi

Er is een taxistandplaats naast Nationale Opera & Ballet (hoek Waterlooplein) en – op drie minuten loopafstand – op het Rembrandtplein.

Auto

Vanaf de ringweg A10 neemt u afslag S-112 of S-116, richting Centrum. Volg de borden ‘P Muziektheater’ en u komt uit bij de onder het theater gelegen parkeergarage.

Valet parking

We bieden de dienst van WeParc aan rondom onze voorstellingen. De kosten bedragen €30 voor een duur van 5 uur.  

Via hun website, of door de iPhone of Android app te downloaden kunt u uw aankomsttijd doorgeven. Stap voor de deur van het Nationale Opera & Ballet uit en laat één van de WeParc chauffeurs uw auto beveiligd in een garage parkeren en weer retourneren na het einde van de voorstelling. 
Reserveer op tijd, want vol is vol!

Apple App store Google Play Store

Parkeren

Parkeerruimte in de nabijheid van Nationale Opera & Ballet is schaars, zeker ‘s avonds. Het vinden van een parkeerplaats kan tijdrovend zijn. Houd er rekening mee dat na aanvang van de voorstelling geen toegang meer tot de voorstelling kan worden verleend.

Parkeergarages op geringe loopafstand van Nationale Opera & Ballet zijn:

Valkenburgerstraat 238 - 1011 ND, ParkKing Waterlooplein Amstelstraat 12 - 1017 DA, The Bank Rembrandtplein Anne Frankstraat 220 - 1011 MP, Markenhoven Waterlooplein 28 - 1011 PG, Stadhuis-Muziektheater

De ondergrondse parkeergarage 'Stadhuis-Muziektheater' is een openbare en particuliere parkeergarage. Deze is niet exclusief toegankelijk voor theaterbezoekers en daarom kan het er op voorstellingsavonden extra druk zijn. Als u al aan de late kant bent, is ons advies om deze parkeergarage te mijden.

P+R locaties
Een alternatieve parkeermogelijkheid bevindt zich aan de rand van de stad, bij één van de zeven P+R parkeerlocaties bij de rijkswegen A10, A9 en A2. U kunt uw auto hier parkeren voor € 8 per 24 uur (€1 bij inrijden na 10:00) en vervolgens met maximaal vijf medereizigers voordelig reizen met de trein, bus, tram of metro naar Nationale Opera & Ballet. Meer informatie op de website van iAmsterdam.com: P+R parkeerlocaties

Uitgebreide informatie over parkeren in Amsterdam vindt u op de website van de gemeente Amsterdam: parkeren in Amsterdam

Aanbieding

Parkeren in 'ParkKing Waterlooplein' aan de Valkenburgerstraat

ParkKing Waterlooplein heeft voor abonnementhouders een uniek parkeerarrangement: €19,- voor een volledige dag. Door het formulier in te vullen op de website van ParkKing (‘Parkeerplaats reserveren’, vervolgens ‘Parkeergarage Waterlooplein Amsterdam’) krijgt u de parkeerkaart vóór de voorstelling thuisgestuurd. Let op: de parkeerkaart moet u minimaal vijf dagen voor de voorstelling aanvragen.

nu aanvragen

25% korting bij 'ParkKing Waterlooplein' 

Ook kopers van losse tickets genieten korting. Als zij hun uitrijkaart aan de garderobe laten stempelen krijgen zij 25% reductie.