Bereikbaarheid

Nationale Opera & Ballet, gelegen tussen Amstel en Waterlooplein, is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer, met de auto en per fiets.

Bekijk hier een plattegrond van de locatie van Nationale Opera & Ballet .

Plan uw reis met deze routeplanner of met deze openbaar vervoer-planner

Openbaar vervoer

Vanaf station Amsterdam Centraal of Amsterdam Amstel brengt de metro u in een paar minuten naar de halte Waterlooplein (uitgang Stadhuis/Muziektheater). Ook tramlijn 9 (vanaf Amsterdam CS) en 14 stoppen pal voor de deur: halte Waterlooplein.

Taxi

Er is een taxistandplaats naast Nationale Opera & Ballet (hoek Waterlooplein) en – op drie minuten loopafstand – op het Rembrandtplein. Het nummer van TaxiCentrale Amsterdam is 020 77 7777.

Watertaxi

De Watertaxi legt pal voor het theater aan. Voor meer informatie:020 535 6363.

Auto

Vanaf de ringweg A10 neemt u afslag S-112 of S-116, richting Centrum. Volg de borden ‘P Muziektheater’ en u komt uit bij de onder het theater gelegen parkeergarage.

Parkeren

Parkeerruimte in de nabijheid van Nationale Opera & Ballet is schaars, zeker ‘s avonds. Het vinden van een parkeerplaats kan tijdrovend zijn. Houd er rekening mee dat na aanvang van de voorstelling geen toegang meer tot de voorstelling kan worden verleend.

Parkeergarages op geringe loopafstand van Nationale Opera & Ballet zijn:

Valkenburgerstraat 238 - 1011 ND, ParkKing Waterlooplein Amstelstraat 12 - 1017 DA, The Bank Rembrandtplein Anne Frankstraat 220 - 1011 MP, Markenhoven Waterlooplein 28 - 1011 PG, Stadhuis-Muziektheater

De ondergrondse parkeergarage 'Stadhuis-Muziektheater' is een openbare en particuliere parkeergarage. Deze is niet exclusief toegankelijk voor theaterbezoekers en daarom kan het er op voorstellingsavonden extra druk zijn. Als u al aan de late kant bent, is ons advies om deze parkeergarage te mijden.

P+R locaties
Een alternatieve parkeermogelijkheid bevindt zich aan de rand van de stad, bij één van de acht P+R parkeerlocaties bij de rijkswegen A10, A9 en A2. U kunt uw auto hier parkeren voor € 8 per dag en vervolgens met maximaal vier medereizigers gratis reizen met de bus, tram of trein naar Nationale Opera & Ballet. Kijk voor meer informatie over P+R parkeerlocaties

Meer informatie over parkeren in Amsterdam

Aanbieding

Parkeren in 'ParkKing Waterlooplein' aan de Valkenburgerstraat

ParkKing Waterlooplein heeft voor abonnementhouders een uniek parkeerarrangement (€17,50 voor een volledige dag), te bestellen via parkking-online.nl. Door het desbetreffende formulier in te vullen op de site wanneer u op ‘Parkeerplaats reserveren’ en vervolgens op ‘Parkeergarage Waterlooplein Amsterdam’ klikt, krijgt u de parkeerkaart voor de voorstelling thuisgestuurd. Let op: de parkeerkaart moet u minimaal 5 dagen voor de voorstelling aanvragen.

25% korting bij 'ParkKing Waterlooplein' 

Ook kopers van losse tickets genieten korting. Als zij hun uitrijkaart aan de garderobe laten stempelen krijgen zij 25% reductie.