Bereikbaarheid

Nationale Opera & Ballet, gelegen tussen Amstel en Waterlooplein, is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer, met de auto en per fiets.

Bekijk hier een plattegrond van de locatie van Nationale Opera & Ballet .

Plan uw reis met deze routeplanner of met deze openbaar vervoer-planner

De hoofdingang en het Kassabespreekbureau bevinden zich op Amstel 1, aan de waterkant van het Waterlooplein. 

Openbaar vervoer

Vanaf station Amsterdam Centraal of Amsterdam Amstel brengt de metro u in een paar minuten naar de halte Waterlooplein (uitgang Stadhuis/Muziektheater). Ook tramlijn 9 (vanaf Amsterdam CS) en 14 stoppen pal voor de deur: halte Waterlooplein.

Let op: Goed nieuws wat betreft de bereikbaarheid van Nationale Opera & Ballet met het openbaar vervoer. In verband met een verbouwing van metrostation Waterlooplein waren beide toegangen gelegen naast Nationale Opera & Ballet enige tijd gesloten en maakten bezoekers gebruik van de iets verder weg gelegen toegang Hortusplantsoen. Met ingang van 13 april gaat de toegang Blauwbrug (Waterloopleinstation) weer open. Na de Pasen is de toegang Hortusplantsoen gesloten.

Let op: de lift op het Waterloopleinstation is voorlopig nog niet bereikbaar. Mocht u van een lift gebruik willen maken, stapt u dan uit op station Nieuwmarkt, uitgang Nieuwe Hoogstraat (op 400 meter van Nationale Opera & Ballet). 

Taxi

Er is een taxistandplaats naast Nationale Opera & Ballet (hoek Waterlooplein) en – op drie minuten loopafstand – op het Rembrandtplein.

Auto

Vanaf de ringweg A10 neemt u afslag S-112 of S-116, richting Centrum. Volg de borden ‘P Muziektheater’ en u komt uit bij de onder het theater gelegen parkeergarage.

Valet parking

We bieden de dienst van WeParc aan rondom onze voorstellingen. De kosten bedragen €30 voor een duur van 5 uur.  

Via hun website, of door de iPhone of Android app te downloaden kunt u uw aankomsttijd doorgeven. Stap voor de deur van het Nationale Opera & Ballet uit en laat één van de WeParc chauffeurs uw auto beveiligd in een garage parkeren en weer retourneren na het einde van de voorstelling. 
Reserveer op tijd, want vol is vol!

Apple App store Google Play Store

Parkeren

Parkeerruimte in de nabijheid van Nationale Opera & Ballet is schaars, zeker ‘s avonds. Het vinden van een parkeerplaats kan tijdrovend zijn. Houd er rekening mee dat na aanvang van de voorstelling geen toegang meer tot de voorstelling kan worden verleend.

Parkeergarages op geringe loopafstand van Nationale Opera & Ballet zijn:

Valkenburgerstraat 238 - 1011 ND, ParkKing Waterlooplein Amstelstraat 12 - 1017 DA, The Bank Rembrandtplein Anne Frankstraat 220 - 1011 MP, Markenhoven Waterlooplein 28 - 1011 PG, Stadhuis-Muziektheater

De ondergrondse parkeergarage 'Stadhuis-Muziektheater' is een openbare en particuliere parkeergarage. Deze is niet exclusief toegankelijk voor theaterbezoekers en daarom kan het er op voorstellingsavonden extra druk zijn. Als u al aan de late kant bent, is ons advies om deze parkeergarage te mijden.

P+R locaties
Een alternatieve parkeermogelijkheid bevindt zich aan de rand van de stad, bij één van de zeven P+R parkeerlocaties bij de rijkswegen A10, A9 en A2. U kunt uw auto hier parkeren voor € 8 per 24 uur (€1 bij inrijden na 10:00) en vervolgens met maximaal vijf medereizigers voordelig reizen met de trein, bus, tram of metro naar Nationale Opera & Ballet. Meer informatie op de website van iAmsterdam.com: P+R parkeerlocaties

Uitgebreide informatie over parkeren in Amsterdam vindt u op de website van de gemeente Amsterdam: parkeren in Amsterdam

Aanbieding ParkKing

De aanbieding bij 'ParkKing Waterlooplein' aan de Valkenburgerstraat is per 1 april 2017 niet meer geldig.