De Nationale Opera talent

De Nationale Opera talent vervult een leidende en coördinerende rol op het gebied van ontwikkeling van jonge artiesten en professionals.

Activiteiten

 

enoa workshop opera chorus conducting

Van 30 mei tot en met 4 juni 2017 leren 6 zeer getalenteerde jonge dirigenten onder leiding van maestro Carlo Rizzi en Ching Lien Wu (chef-dirigent van het koor van De Nationale Opera) hoe zij een operakoor moeten dirigeren. Het operakoor bestaat uit 20 freelancers van het koor van De Nationale Opera en uit 4 stagekoorzangers.

Openbaar toegankelijke activiteiten voor publiek vinden plaats op:

Donderdag 1 juni 2017 van 17.30-20.30 uur
Masterclass van Carlo Rizzi.
Locatie: Atrium van De Nationale Opera & Ballet. Er is een beperkt aantal plaatsen voor publiek beschikbaar.
Zondag 4 juni 2017 van 15.00-16.30 uur
Concert van de 6 dirigenten en het operakoor.
Locatie: Foyer van Nationale Opera & Ballet.

Gratis toegang na aanmelding per e-mail via operatalent@operaballet.nl

Madrigalen

Van 11 mei tot en met 19 mei 2017 vindt de talentproductie Madrigalen van Claudio Monteverdi plaats in het decoratelier van Nationale Opera & Ballet. De cast bestaat uit jonge zangers van De Nationale Opera talent. Voor meer informatie en kaarten:

madrigalen

Rossini workshop

Eind oktober 2016 was er een ENOA workshop Rossini in Nationale Opera & Ballet. Talentvolle zangers en repetitoren werden negen dagen intensief gecoacht in Rossini repertoire door Rossini specialisten maestro Alberto Zedda en tenor Raul Gimenez. 

enoa Rossini Workshop

Achtergrond

De Nationale Opera (DNO) vervult vanaf 2012 in Nederland een leidende en coördinerende rol op het gebied van ontwikkeling van jonge artiesten en professionals in alle disciplines die opera rijk is. Daarvoor werkt De Nationale Opera samen met kunstvakopleidingen, met name conservatoria en de Dutch National Opera Academy, operagezelschappen de Nederlandse Reisopera en Opera Zuid, VocaalLAB en anderen. Onder de naam De Nationale Opera talent organiseert DNO tal van activiteiten die aanvullend en onderscheidend zijn ten opzichte van de samenwerkingspartners en DNO zal waar mogelijk nieuwe initiatieven ondersteunen. De aandacht voor talentontwikkeling manifesteert zich bij De Nationale Opera op drie manieren:

  1. Door actieve betrokkenheid van ervaren professionals uit eigen praktijk bij begeleiding van en kennisoverdracht aan jonge artiesten
  2. Door specifieke projecten waarbij jonge artiesten en professionals adequate ervaring kunnen opdoen
  3. Door ruimte en uitdagingen te creëren voor jong talent bij de reguliere activiteiten.

 

De Nationale Opera geeft bij reguliere activiteiten ruimschoots kansen aan jong talent, onder meer via lunchconcerten, educatie- en participatieprojecten en bij de grootschalige operaproducties. Langjarige afspraken met diverse partners en actieve afstemming over activiteiten creëren een raamwerk waarbinnen jong talent optimale kansen tot groei en verdieping mag verwachten.

Als internationaal toonaangevend gezelschap opent De Nationale Opera de deuren naar een breed internationaal netwerk van opera-academies, operagezelschappen en -festivals. De Nationale Opera is sinds 2012 volwaardig lid van het European Network of Opera Academies (ENOA), een langjarige samenwerking van opleidingsinstituten, festivals en operagezelschappen uit diverse Europese landen, gecoördineerd door het festival van Aix-en-Provence. Dit project wordt ondersteund door het cultuurprogramma van de Europese Commissie. De activiteiten van ENOA omvatten workshops en internationale coproducties.

Mail voor meer informatie naar: talentontwikkeling@operaballet.nl

 

Sponsors