Uw bezoek

Om uw bezoek in verband met het coronavirus zo veilig mogelijk te laten verlopen, volgt Nationale Opera & Ballet de richtlijnen van de Rijksoverheid. Voordat u naar ons toekomt en tijdens uw bezoek, vragen we u een aantal zaken in acht te nemen. Samen waarborgen wij uw en onze gezondheid. 

Vanaf 25 februari wijzigen de volgende corona maatregelen:

  • In Nationale Opera & Ballet vervalt dan de verplichting voor het dragen van een mondkapje en het houden van 1,5 meter afstand. Ook hoeft u bij binnenkomst uw QR code niet meer te laten zien en is er geen gezondheidscheck.

Advies zelftest
De Rijksoverheid doet het dringende advies aan bezoekers om op dag 5 na afloop van de voorstelling een zelftest te doen. Voor kinderen vanaf 6 jaar tot en met 12 jaar geldt het dringende advies om een zelftest te doen voorafgaand aan de voorstelling.

Veelgestelde vragen coronamaatregelen

Heeft u een andere vraag met betrekking tot de coronarestricties? Op onze pagina met veelgestelde vragen, vindt u de antwoorden op de meestgestelde vragen over de manier waarop wij de huidige coronamaatregelen handhaven in ons theater.

kom op tijd

Kom op tijd

1 uur voor aanvang gaan de deuren voor u open. Wij vragen u om minimaal 30 minuten voor aanvang aanwezig te zijn bij de hoofdingang. Wij verzoeken u na opening van de zaaldeuren z.s.m. plaats te nemen in de zaal. Houd er rekening mee dat de deuren na aanvang van de voorstelling sluiten. U kunt dan geen toegang meer krijgen tot de foyer en de voorstelling.

 

garderobe

Jassen en tassen

Onze garderobe is geopend. We vragen u om geen tassen mee te nemen groter dan A4-formaat.

Balkon

Placering

De voorstellingen zijn vanaf februari 2022 geplaceerd. U kunt op rang en stoelnummer boeken.

ventilatie

Ventilatie en kledingkeuze

De ingeblazen lucht overal in het gebouw is 100% buitenlucht. Er wordt géén lucht hergebruikt (recirculatie). Het goede ventileren zorgt ervoor dat het iets kouder aanvoelt dan normaal. Houd daarmee rekening bij uw kledingkeuze.

Schoon, sanitair en meubilair

Schoon, sanitair en meubilair

We zorgen voor een schone ontvangst. Voorafgaand aan iedere voorstelling maken we de foyer, zaal en bars grondig schoon. Deurklinken, leuningen, tafels, toiletten en andere oppervlakken worden extra vaak gereinigd.

Veilig betalen

Veilig betalen

In het theater hanteren we een pin only-beleid, zo kunnen we u sneller en veiliger van dienst zijn. Bij de bar, de winkel en de kassa kunt u contactloos betalen of pinnen.

Zaal

Maximum aantal bezoekers

Vanaf 18 februari mogen wij weer 100% van onze capaciteit verkopen, die bestaat uit circa 1600 bezoekers.

Odeonzaal

Inleiding

Drie kwartier voor aanvang van elke voorstelling vindt een inleiding plaats, met achtergrondinformatie die uw theaterbezoek kan verdiepen. De inleidingen zijn in het Nederlands en zijn gratis toegankelijk op vertoon van een geldig plaatsbewijs.