Uw bezoek ten tijde van corona

Om uw bezoek in verband met het coronavirus zo veilig mogelijk te laten verlopen, volgt Nationale Opera & Ballet de richtlijnen van de Rijksoverheid. Voordat u naar ons toekomt en tijdens uw bezoek, vragen we u een aantal zaken in acht te nemen. Samen waarborgen wij uw en onze gezondheid. 

Mondkapjes 
Hoewel er momenteel geen verplichting geldt voor het dragen van een mondkapje, bent u uiteraard volkomen vrij er wel een te dragen als dat voor u prettiger voelt. Mocht u uw mondkapje vergeten zijn, dan kunt er gratis een halen bij de garderobe. U kunt hiernaar vragen bij een van onze garderobemedewerkers. 

Hygiënepompjes en mondkapjes op verzoek
Om de hygiëne zo goed mogelijk te bewaren, hebben handpompjes met desinfecterende gel een permanente plek gekregen in (de foyer) van ons theater. Wij adviseren u om bij binnenkomst uw handen te ontsmetten. Daarnaast maken we voorafgaand aan iedere voorstelling de foyer, zaal en bars grondig schoon. Deurklinken, leuningen, tafels, toiletten en andere oppervlakken worden extra vaak gereinigd. 

Advies zelftest
De Rijksoverheid doet het dringende advies om een zelftest te doen wanneer u klachten ervaart die passen bij corona. Bij een positieve zelftest voorafgaand aan uw bezoek verzoeken wij u om niet naar het theater te komen.

Ventilatie
De ingeblazen lucht overal in het gebouw is 100% buitenlucht. Er wordt géén lucht hergebruikt (recirculatie). Het goede ventileren zorgt ervoor dat het iets kouder aanvoelt dan normaal. Houd daarmee rekening bij uw kledingkeuze.

Veelgestelde vragen coronamaatregelen

Heeft u een andere vraag met betrekking tot de coronarestricties? Op onze pagina met veelgestelde vragen, vindt u de antwoorden op de meestgestelde vragen over de manier waarop wij de huidige coronamaatregelen handhaven in ons theater.

Alles wat u moet weten over uw bezoek

De belangrijkste informatie op een rij:

kom op tijd

Kom op tijd

1 uur voor aanvang gaan de deuren voor u open. Wij vragen u om minimaal 30 minuten voor aanvang aanwezig te zijn bij de hoofdingang. Wij verzoeken u na opening van de zaaldeuren z.s.m. plaats te nemen in de zaal. Houd er rekening mee dat de deuren na aanvang van de voorstelling sluiten. U kunt dan geen toegang meer krijgen tot de foyer en de voorstelling.

 

garderobe

Jassen en tassen

Onze garderobe is geopend. We vragen u om geen tassen mee te nemen groter dan A4-formaat. Bij de garderobe zijn bovendien gratis mondkapjes beschikbaar. U kunt hiernaar vragen bij een van onze garderobemedewerkers.

Balkon

Placering

De voorstellingen zijn geplaceerd. U kunt op rang en stoelnummer boeken.

Veilig betalen

Veilig betalen

In het theater hanteren we een pin only-beleid, zo kunnen we u sneller en veiliger van dienst zijn. Bij de bar, de winkel en de kassa kunt u contactloos betalen of pinnen.

Zaal

Maximum aantal bezoekers

De capaciteit van de Grote zaal van Nationale Opera & Ballet bestaat uit circa 1600 bezoekers.

Odeonzaal

Inleiding

Drie kwartier voor aanvang van elke voorstelling vindt een inleiding plaats, met achtergrondinformatie die uw theaterbezoek kan verdiepen. De inleidingen zijn in het Nederlands en zijn gratis toegankelijk op vertoon van een geldig plaatsbewijs.