Uw bezoek

Om uw bezoek in verband met het coronavirus zo veilig mogelijk te laten verlopen, volgt Nationale Opera & Ballet de richtlijnen van het RIVM. Voordat u naar ons toekomt en tijdens uw bezoek, vragen we u een aantal zaken in acht te nemen. Samen waarborgen wij uw en onze gezondheid.

Een veilig bezoek

Veiligheidsvideo

Mondkapje

De gemeente Amsterdam adviseert om in publieke binnenruimtes mondkapjes te dragen. Nationale Opera Ballet volgt dit advies. Bij een voorstellingsbezoek in ons theater is het dragen van een mondkapje verplicht. Zodra u op uw plek in de zaal zit mag het mondkapje af.

Placering per gezelschap

Let op: heeft u 2 of meer kaarten in uw bestelling? Dan gaan wij ervan uit dat u als groep (max. 4*) naast elkaar zit. Wij kunnen tussen u en uw medebezoekers dan geen stoelen vrijhouden. Wilt u toch alleen zitten? Neem dan contact op met de kassa (020 625 5455). De kassa is bereikbaar op maandag t/m vrijdag 12.00 - 18.00 uur (en tot aanvang voorstelling) en zaterdag, zondag en feestdagen 12.00 - 15.00 uur (en tot aanvang voorstelling). Op zon- en feestdagen zonder (fysieke) voorstellingen is de kassa gesloten.

  • Vindt uw voorstelling op maandag t/m vrijdag plaats? Geef uw voorkeur dan minimaal 1 dag voorafgaand aan de speeldatum voor.
  • Vindt uw voorstelling op zaterdag of zondag plaats? Geef uw voorkeur dan door vóór vrijdag.

*Nationale Opera & Ballet volgt de maatregel van de Rijksoverheid dat er met maximaal 4 personen een gezelschap mag worden gevormd.

kom op tijd

Kom op tijd

1 uur voor aanvang gaan de deuren voor u open. Wij vragen u om minimaal 30 minuten voor aanvang aanwezig te zijn bij de hoofdingang en op 1,5 meter afstand van uw voorganger(s) aan te sluiten bij binnenkomst. Houd er rekening mee dat de deuren na aanvang van de voorstelling sluiten. U kunt dan geen toegang meer krijgen tot de foyer en de voorstelling. Wij wensen u een fijne tijd bij Nationale Opera & Ballet!

voldoende ruimte

Voldoende ruimte, veilige afstand

In het kassagebied, de gehele foyer en zaal geven we u de ruimte. U kunt er gerust op zijn dat u 1,5 meter afstand kunt houden. Tussen u en de ander zitten minimaal 2 lege zitplaatsen. Zo kunt u op veilige afstand genieten van de voorstelling.

desinfecteren

Gereguleerde entree en inloop

Bij binnenkomst verzoeken wij u uw handen te desinfecteren. Uw kaart (op uw mobiele telefoon of geprint) wordt op veilige afstand gescand. Een publieksmedewerker neemt de gezondheidscheck met u door en instrueert u over de routing en placering.

garderobe

Jassen en tassen

Voor uw veiligheid houden we de garderobe gesloten. U mag uw jas en tas meenemen naar de zaal. We vragen u om geen tassen mee te nemen groter dan A4-formaat.

placering

Placering

Een publieksmedewerker begeleidt u naar uw plek. We zorgen ervoor dat u niet gekruist wordt door gasten waarvoor u moet opstaan. Let op: heeft u 2 of meer kaarten in uw bestelling? Dan gaan wij ervan uit dat u als groep (max. 4) naast elkaar zit. Wilt u toch alleen zitten? Neem dan contact op met de kassa, 020 625 5455. Bereikbaar op maandag t/m vrijdag 12.00 - 18.00 uur en zaterdag, zondag en feestdagen 12.00 - 15.00 uur.

ventilatie

Ventilatie en kledingkeuze

De ingeblazen lucht overal in het gebouw is 100% buitenlucht. Er wordt géén lucht hergebruikt (recirculatie). Het goede ventileren zorgt ervoor dat het iets kouder aanvoelt dan normaal. Houd daarmee rekening bij uw kledingkeuze. Lees meer over ventilatie.

Schoon, sanitair en meubilair

Schoon, sanitair en meubilair

We zorgen voor een schone ontvangst. Voorafgaand aan iedere voorstelling maken we de foyer, zaal en barren grondig schoon. Deurklinken, leuningen, tafels, toiletten en andere oppervlakten worden extra vaak gereinigd.

Veilig betalen

Veilig betalen

In het theater hanteren we een pin only-beleid, zo kunnen we u sneller en veiliger van dienst zijn. Bij de bar, de winkel en de kassa kunt u contactloos betalen of pinnen.

Maximum aantal bezoekers

Maximum aantal bezoekers

Per activiteit mogen we nu 250 bezoekers ontvangen. Wij kunnen zodoende voldoende ruimte en afstand waarborgen in zowel de foyer als de zaal. Per persoon worden niet meer dan 4 tickets verkocht.