Beethoven

‘Aan Beethoven kan de danskunst zich maar beter niet wagen, zijn muziek valt niet te choreograferen’, zei choreograaf George Balanchine ooit. Met twee beroemde meesterwerken en een nieuwe creatie op muziek van Beethoven, bewijst Het Nationale Ballet echter dat dit wel degelijk mogelijk is. En hoe!

Speciaal voor relaties en medewerkers van ING is de livestream van de première van Beethoven op dinsdag 8 juni gratis te zien. Krijg hieronder alvast een klein voorproefje van deze prachtige voorstelling en klik op de link voor meer informatie over Beethoven. 

Behind-the-scenes

Beethoven

Young Creatives

Afgelopen december benoemde Het Nationale Ballet drie nieuwe Young Creative Associates: Wubkje Kuindersma, Milena Sidorova en Sedrig Verwoert. Drie jonge, aanstormende talenten die de afgelopen jaren al diverse choreografieën voor het gezelschap en/of de Junior Company creëerden en daarbij opvielen door hun grote creativiteit en hun heel eigen, specifieke en inspirerende signatuur. Die kwaliteiten tonen ze tijdens Young Creatives in Memento, Rose en I Feel It Too: drie dansfilms waarvoor ze zowel het concept uitdachten als de choreografie creëerden.

Wubkje Kuindersma - Memento (vanaf 20 mei)

Wubkje Kuindersma - Memento (vanaf 20 mei)

Milena Sidorova - Rose (vanaf 21 mei)

Milena Sidorova - Rose (vanaf 21 mei)

Sedrig Verwoert - I Feel It Too (vanaf 22 mei)

Sedrig Verwoert - I Feel It Too (vanaf 22 mei)

Ontdek de wereld achter de schermen

Heeft u altijd al willen weten hoe het er achter de schermen bij Nationale Opera & Ballet aan toe gaat? Wij nemen u mee op een virtuele ontdekkingstocht door het theater. Neem een kijkje in ons kostuumatelier, stap in de wereld van kap en grime en ontdek hoe het podium eruitziet vanuit de coulissen!

METAMORPHOSIS - David Dawson

Op 29 april viert Het Nationale Ballet International Dance Day met de lancering wij de filmopname van David Dawsons nieuwste creatie METAMORPHOSIS, een choreografisch vijfluik over ‘hoop en menselijkheid, over licht vinden in de duisternis’. 

METAMORPHOSIS

METAMORPHOSIS
balletles ernst Meisner

Online balletlessen

Keep on dancing! Trek wat makkelijks aan, tover uw aanrecht om tot barre en dans mee met onze online balletlessen! Hier kunt u barre balletlessen van Ernst Meisner, artistiek coördinator van de Junior Company, volgen.

World Ballet Day 2020

Ter viering van World Ballet Day streamden wij een nieuwe balletles van Ernst Meisner, artistiek coördinator van de Junior Company. Met dansers Elisabeth Tonev en Davi Ramos aan de barre, onder pianobegeleiding van Rex Lobo. Als onze belangrijkste relatie kreeg u twee dagen eerder toegang. Veel kijk- en dansplezier!

World Ballet Day 2020

world ballet day

Met dank aan