Ons aanbod

Kinderen dansen in de klas

Lessen, workshops en projecten

Het plezier van zingen en dansen

In onze lessen, workshops en projecten ontdekken uw leerlingen het plezier van zingen en dansen. Van een introductieles bij u op school tot een volledige voorstelling waarin uw leerlingen zélf zingen of dansen.

Kinderen in de zaal van Nationale Opera & Ballet

Schoolmatinees

Met de hele klas naar het theater

Aanstekelijke opera’s en dansvoorstellingen, op maat gemaakt voor jonge oren en ogen. De schoolmatinees zijn gepland op een gunstig tijdstip in de ochtend of vroege middag, zodat iedereen weer op tijd terug is op school.

Scènefoto uit Een lied voor de maan

Online voorstellingen en lesmateriaal

Alles om online opera en ballet te ontdekken

Speciaal online lesmateriaal rondom onze projecten en voorstellingen én een aanbod van voorstellingen om in de klas op groot scherp te bekijken. 

Algemene informatie

ZIngende kinderen

Ons aanbod in tijden van corona

Veilig zingen en dansen op school

Actief tijdens corona

ZIngende kinderen

De theaters zijn noodgedwongen gesloten, maar wij zitten niet stil. Wij werken aan een aanbod van online voorstellingen én we kunnen nog steeds naar uw school toekomen met onze workshops en projecten. 

Uiteraard zorgen we ervoor dat zowel in ons theater als op school alles volgens de geldende corona-protocollen verloopt; naast het plezier en de ontwikkeling van de leerlingen, staat ieders veiligheid voorop.

Alle informatie over onze projecten vindt u elders op deze pagina.

Leerlingen lopen het theater binnen

Vervoer naar ons theater

Voor basisscholen zijn er diverse mogelijkheden voor (bus-)vervoer naar Nationale Opera & Ballet.

Vervoer naar ons theater

Kinderen lopen het theater binnen

Voor basisscholen zijn er diverse mogelijkheden voor (bus-)vervoer naar Nationale Opera & Ballet.

CULTUURBUS / CULTUURBOOT

Amsterdamse scholen voor primair onderwijs kunnen voor hun bezoek aan Nationale Opera & Ballet gebruikmaken van de Cultuurbus of Cultuurboot. Voorwaarde is dat het bezoek aansluit bij een door de school gekozen leerlijn in het kader van het Basispakket. Kijk voor meer informatie over de Cultuurbus op cultuurbusamsterdam.nl

BUSVERVOER VOOR WORKSHOPS

Voor scholen buiten Amsterdam is eveneens busvervoer mogelijk; wij kunnen assisteren bij het vinden van een passend aanbod voor uw school. Neem voor meer informatie contact op met educatie@operaballet.nl.

GRATIS BUSVERVOER NAAR SCHOOLVOORSTELLINGEN

We willen zoveel mogelijk kinderen uit het hele land in staat stellen onze schoolvoorstellingen te bezoeken. Daarom kunnen scholen in het schooljaar 2020-2021 gratis met de bus naar ons theater. Nationale Opera & Ballet neemt de organisatie en de kosten voor busvervoer naar de schoolmatinees op zich, mede mogelijk gemaakt door de Turing Foundation. (Deze mogelijkheid geldt alleen voor scholen die geen gebruik kunnen maken van de Amsterdamse Cultuurbus of andere lokale vervoersregelingen.) Meer informatie over onze schoolvoorstellingen vindt u hier.

BEREIKBAARHEID VAN NATIONALE OPERA & BALLET

Nationale Opera & Ballet is uitstekend te bereiken met het Openbaar Vervoer. Voor alle algemene informatie over onze bereikbaarheid, klik hier.

Logo van de Turing Foundation