Verhalen vertellen met muziek

Voor kinderen die van zingen en spelen houden, organiseert De Nationale Opera een wekelijks kinderkoor. Begeleid door een pianist en een zang- en speldocent ga je aan de slag met (hedendaags) operarepertoire. Naast bestaand repertoire gaan we ook samen nieuw repertoire maken: nieuwe verhalen die we vertellen met muziek. Zo leer je zingen én verhalen vertellen met muziek.

Er zijn twee groepen: groep I voor kinderen van 5 t/m 8 jaar en groep II voor kinderen van 9 t/m 12 jaar. Houd je van zingen en acteren? En ben je tussen de 5 en 12 jaar? Geef je dan op voor Operahelden!

Artistieke coördinatie & muzikale leiding: Hanne van de Vrie en Ineke Geleijns

 

Zomervakantie project 2021

Onder voorbehoud in verband met de ontwikkelingen omtrent het coronabeleid

In verband met de huidige versoepelingen en het feit dat het koor dit jaar nog bijna niet heeft kunnen repeteren, organiseren wij in de eerste week van de zomervakantie (Noord) een projectweek rondom de opera Goud! van Leonard Evers.

In samenwerking met Hanne van de Vrie en Laura Trompetter (slagwerker uit de voorstelling Goud!) maken de kinderen in deze week een mini-opera met  de elementen uit de voorstelling: ritme, spreken, zingen, soundscapes en een verhaal vertellen middels zang en geluid.

Scènefoto uit productie Operahelden
Foto: Kim Krijnen

Praktisch

Locatie
Operahelden vindt plaats in Nationale Opera & Ballet, Waterlooplein 22, Amsterdam. Kinderen dienen met eigen vervoer naar het theater te komen. De kinderen worden opgevangen en begeleid tijdens de lessen.

Data

 • Kick-off zondag 4 juli                                  
  - 10.00-12.30: Groep I & II
  - 12.30-15.00: Groep II                           
 • Maandag 12 juli t/m woensdag 14 juli         
  - 10.00-12.30: Groep I & II
  - 12.30-15.00: Groep II
 • Donderdag 15 juli
  - 10.30-15.00 Groep I & II

Kosten en aanmelden
De kosten voor deelname bedragen € 50,- per kind. Dit bedrag kunt u betalen via onderstaande aanmelding. Na betaling is uw kind ingeschreven. U ontvangt dan z.s.m. meer informatie. Graag aanmelden via onderstaande link.

Aanwezigheid
Bij deelname aan Operahelden maken de kinderen een leerzaam en leuk traject mee. Het is belangrijk dat de kinderen bij alle repetities aanwezig zijn. 

Bij vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Educatie, Participatie en Programmering van Nationale Opera & Ballet via [email protected]