Nationale Opera & Ballet biedt verschillende ruimtes voor uw evenement. Bekijk de verschillende ruimtes hieronder of neem contact op met de afdeling sales & events voor een rondleiding of persoonlijk gesprek.

Meer informatie & contact
Bekijk de mogelijkheden hieronder en/of neem contact op met de afdeling sales & events

T: +31(0)20 - 551 8123
E: events@operaballet.nl

Grote zaal

Theaterzaal

1600 stoelen verdeeld over drie niveaus. Korte zichtlijnen en de meest geavanceerde theatertechniek zorgen voor een totaalbeleving!

Theaterzaal

De theaterzaal bestaat uit drie niveaus en is met 1600 zitplaatsen een van Amsterdams grootste theaterzalen. De zaal wordt gekenmerkt door haar ronde vorm waardoor de afstanden kort zijn en elke stoel een goed zicht heeft op het toneel. Het indrukwekkende sterrenplafond is een ontwerp van Peter Struycken en telt 500 computergestuurde lampen. Het toneel kan worden voorzien van een groot projectiescherm, maar kan uiteraard ook op andere creatieve manieren worden ingericht. Verras uw bezoekers en vraag naar het gebruik van decorstukken of maak een opera- of balletvoorstelling onderdeel van uw evenement!

Geavanceerde theatertechniek
Om op wereldniveau te kunnen produceren en presenteren is techniek van essentieel belang. Niet alleen de apparatuur, maar juist ook de technici die het bedienen zijn het hart van elke voorstelling en evenement. Van licht en geluid tot decor, beeld, special effects en showcontrol. Het theater beschikt over veel eigen middelen voor een scala aan evenementen. Mocht er toch iets bijzonders moeten worden gerealiseerd, dan ontbreekt het niet aan vakmanschap, creativiteit, netwerk en partners voor de perfecte oplossing!

Lees meer over de zaal en de techniek 

Maximaal aantal personen:
Theateropstelling (verdeeld over drie niveaus): 1600
Diner op het toneel: 300

Foyer

Foyers en Entresol

De foyers bieden een panoramisch uitzicht over de Amstel en de Magere Brug. Verdeeld over drie niveaus is er plaats voor groepen tot 1600 gasten. Tijdens een evenement op het entresol heb je, tussen de foyer op zaalniveau en het eerste balkon, een prachtig uitzicht over het entreegebied, de Amstel en foyers.

Foyers en Entresol

Het theater beschikt over ruim opgezette foyers van maar liefst 14 meter hoog. Vanaf elk niveau heeft men panoramisch uitzicht over de Amstel met haar markante grachtenpanden en de magere brug. De foyer is verdeeld over drie niveaus die ook los te gebruiken zijn voor een kleiner gezelschap of evenement. Geniet overdag van het vele licht, of ’s avonds van alle lampjes die een sfeervol decor bieden voor uw evenement. Bij goed weer kunnen enkele deuren open die toegang geven tot de balkons. De diverse informatieschermen kunnen worden voorzien van eigen beeldmateriaal, zowel decoratief als informatief.

Maximaal aantal personen bij gecombineerd gebruik:

Theater: 250 
Receptie: 1600
Diner: 1000

Aantal vierkante meter: 2900

Foyer - Zaalniveau

De grootste foyer ligt op zaalniveau, telt 1300 vierkante meter en beschikt over drie vaste bars. De imposante trap vanaf het entreegebied kan tevens worden ingericht als tribune met stoelen en kussens (impressie hier). Hierdoor ontstaat een extra creatieve plek in het theater voor voorstellingen en evenementen tot 250 gasten. De ruime opzet leent zich uitstekend voor een receptie, beurs, presentatie of diner met panoramisch uitzicht over de Amstel. De theaterwinkel is eveneens in de foyer te vinden en geeft uw bezoekers de kans om een mooi aandenken aan een voorstelling of evenement te kopen.

Maximaal aantal personen:

Theater: 250
Receptie: 1000
Diner: 450

Aantal vierkante meter: 1300

Foyer

Foyer eerste en tweede balkon

Zowel de foyer op het 1e en 2e balkon tellen 800 vierkante meter en hebben allebei een eigen bar. De foyer op het niveau van het 1e balkon biedt tevens toegang tot de exclusieve VIP-room waar onder andere het koninklijk huis wordt ontvangen. Geniet van het spectaculaire zicht over de Amstel want hoe hoger men staat, hoe verder het uitzicht rijkt! Ontvang uw gasten op een speciaal voor u gereserveerde plek en geniet van een voorstelling of een van onze bijzondere arrangementen!

Maximaal aantal personen:

Theater: 150 per balkon
Receptie: 400 per balkon
Diner: 300 per balkon

Aantal vierkante meter: 800 per balkon

Entresol

De entresol bevindt zich tussen de foyer op zaalniveau en het 1e balkon. De ruimte grenst aan de grote gebogen glazen gevel en heeft een prachtig uitzicht over het entreegebied, de Amstel en foyers. Veel licht en twee bijzondere schilderijen van de Amsterdamse schilder Armando maken de ruimte compleet. De ruimte leent zich goed voor recepties, kleinere presentaties en diners. Op aanvraag is ook een klein aangrenzend semi-privé terras beschikbaar.

Maximaal aantal personen:

Theater: 120
Receptie: 150
Diner: 70

Aantal vierkante meter: 165

Entresol
Odeonzaal

Odeonzaal

De educatiestudio van Nationale Opera & Ballet is ook te gebruiken voor besloten diners, workshops, vergaderingen en lifestyle events.

De Odeonzaal

De Odeonzaal is de educatiestudio van Nationale Opera & Ballet, waar onder andere inleidingen voorafgaand aan de voorstellingen worden gehouden. De ruimte is geopend in 2017 en ontworpen door architect Diederik Dam en interieurontwerper Richard Hutten en heeft daarmee een heel eigen stijl. Vanaf het entreegebied, naast de garderobe, betreedt men na enkele treden de ruime zaal. Een spectaculaire in kleur verstelbare glazen lichtkoepel en houten vloer zorgen voor een modern karakter. Aan de zijkanten zijn verhogingen gerealiseerd waardoor er op verschillende plaatsen een podium ontstaat voor een spreker of mediascherm. Een silent disco, receptie, afterparty, modeshow, exclusief diner of workshop zijn zomaar een greep uit de mogelijkheden!

Maximaal aantal personen:

Theater: 200
Receptie: 350
Diner: 150

Aantal vierkante meter: 325

VIP Room

VIP-Room

Een exclusieve besloten ruimte voor een vergadering, meet & greet, receptie of diner.

VIP-Room

De naam zegt het al, hier ontvangt het theater haar belangrijke gasten waaronder leden van het Koninklijk Huis, maar ook sterren die hebben mogen schitteren in een van de vele producties. Kenmerkend zijn de grote kroonluchter en spiegelwand die de ruimte een eigen karakter geven. De VIP-room heeft een eigen kleine pantry, garderobe en toiletten. De VIP-room wordt veelal gebruikt gebruikt voor exclusieve ontvangsten voorafgaand of na afloop van een voorstelling. Op aanvraag kan de ruimte ook worden voorzien van middelen voor een presentatie of vergadering. Een exclusief diner voor een select gezelschap behoort tot slot ook tot de mogelijkheden.

Maximaal aantal personen:

Theater: 30
Receptie: 25
Diner: 16

Aantal vierkante meter: 40

Balletstudio

Studio's

De balletstudio’s van Het Nationale Ballet en repetitieruimtes van De Nationale Opera geven een unieke kijk achter de schermen. Organiseer uw evenement op deze bijzondere plek!

Een wereld achter de schermen

De balletstudio’s van Het Nationale Ballet en repetitieruimtes van De Nationale Opera geven een unieke kijk achter de schermen. Wanneer de dansers en zangers geen gebruik maken van deze ruimtes kunt u uw gasten ontvangen in het hart van ons theater. Geniet van een backstage ervaring en organiseer hier een workshop gekoppeld aan een van kustvormen. Maak uw backstage ervaring compleet met een rondleiding en bezoek het rekwisietenatelier, de kap- en grimeafdeling en het kostuumatelier.

Maximaal aantal personen: 
Op aanvraag en wisselend per ruimte

Meer informatie & contact
Bekijk de mogelijkheden hieronder en/of neem contact op met de afdeling sales & events

T: +31(0)20 - 551 8123
E: events@operaballet.nl

Decoratelier

Decoratelier

Een industriële en unieke locatie in Amsterdam Zuidoost waar alle decors worden vervaardigd. Een unieke gelegenheid om de wereld achter de schermen te ontdekken

Decoratelier

Decoratelier

Het decoratelier in Amsterdam Zuidoost is een prachtige industriële en unieke locatie waar alle decors van De Nationale Opera en Het Nationale Ballet worden gemaakt. Honderden rijen van op maat gemaakte kostuums en rekwisieten worden hier bewaard en wachten op het moment dat zij weer mogen schitteren op het toneel. De locatie kan geheel naar wens worden voorzien van licht, geluid en catering. Alles uit handen geven, geen probleem! Wij zorgen voor transport en een programma op maat waarbij u ook een bezoek kan brengen aan een van onze voorstellingen!

Maximaal aantal personen:
Op aanvraag

Meer informatie & contact
Bekijk de mogelijkheden hieronder en/of neem contact op met de afdeling Sales & Events

T: +31(0)20 - 551 8123
E: events@operaballet.nl